Rubriky
Cestování

Gibraltar a Granada, město králů

Gibraltar a Granada

Pestrá architektura, romantické výhledy a samozřejmě proslulé drzé opice toto vše přináší dovolená na jihu Pyrenejského poloostrova. Gibraltar náleží Velké Británii a podle toho to tam i vypadá. Na každém rohu si můžete dát tradiční fish and chips a všude narazíte na britskou vlajku.

Gibraltarský národní park

Romantické výhledy na andaluské pohoří, oceán a visutý most Windsor Bridge, který táhne přes padesát metrů hlubokou propastí, zaujalo Vás toto tak vítejte v Gibraltarském národním parku. Projít park zabere téměř celý den.

Často přiláká tato oblast turisty kvůli svérázným lidoopům, které dělají psí kousky, lezou po stromech, skáčou po autech, objevil se případ, že někdy dokonce i po lidech. S kým máme tu čest? S Makakem bezocasým, jsou známý svou kuráží přibližovat se k turistům a loudit od nich jídlo.

Opičí skála na Gibraltaru, je jediným místem v celé Evropě, kde žijí opice.

Nejen hlavním důvodem návštěvy turistů jsou Makakové, ale jsou zvědaví na unikátní polohu mezi Španělskem a Afrikou.

Granada

O stovky kilometrů dál se rozkládá městečko Granada, nachází se přímo v srdci Sierra Nevada, velice zajímavé je, že jehož vrcholky jsou ještě začátkem prázdnin pokryté sněhem, zatímco dole převládá celoroční léto.

Sierra Nevada je proslulá svým pohořím, neboť rudé odstíny hor tu dělají každý den dojem na turisté, kteří se rádi kochají překrásnými scenériemi.

Pro zajímavost symbolem Granady je sice granátové jablko, ale rostou tu i různé odrůdy citrusů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *