Rubriky
Cestování Pelmel Rady

11 míst, která stojí za to navštívit nejen v roce 2020

Cestovatele můžeme rozdělit na 2 typy. Jedni preferují spontánní cesty kolem světa, které mohou trvat třeba jen pár dní. Jiní raději své výlety plánují do detailů a dávají přednost dlouhodobějším pobytům. Nezáleží na tom, kterým typem cestovatele jste, právě teď je nejvyšší čas porozhlédnout se po destinacích, kam se v roce 2020 vydat.

1. Marrákeš, Maroko

V Maroku stojí rozhodně za návštěvu Ben Youssef Madrasa. Jde o islámskou univerzitu, která je považována za jednu z nejzajímavějších turistických atrakcí v celém Maroku. Návštěvníky zaujme zejména svou architekturou ze 14. století.

2.Tokio, Japonsko

Vydáte-li se na toulky do japonského Tokia, rozhodně navštivte Nový olympijský stadion. V roce 2020 bude totiž Tokio hostit letní olympijské hry. Jde o skvělý zážitek nejen pro nadšence do sportu. Pokud budete mít možnost navštívit stadion přímo v době konání olympijských her, získáte zážitek na celý život.

3. Athény, Řecko

V Řecku se rozhodně vyplatí navštívit cukrárnu Little Kook. Nikde jinde na světě nenajdete tak nádherně zdobené dortíky. Cukrárna mění svou výzdobu rok, co rok a pro instagramové nadšence je to přímo ráj.

4. Dubaj, Spojené arabské emiráty

Emiráty jsou poměrně populární dovolenkovou destinací. Máte-li tam cestu, rozhodně navštivte Dubai Design District. Jde o nedávno otevřenou čtvrť, kde najdete mistrovská díla těch nejlepších místních architektů a designérů. Pokud máte rádi umění a kulturu, určitě si tento výlet užijete.

5. Budapešť, Maďarsko

Město Budapešť je historicky rozdělené na dvě části – Buda a Pešť. My doporučujeme navštívit nejdříve Budu, zde se totiž nachází většina památek.

6. Čcheng-tu, Čína

Čcheng-tu se rozhodně vyplatí navštívit chovnou stanici pandy velké. Stanice je turistům volně přístupná a nachází se zde zhruba 200 pand. Kromě toho jde o nádherné město, jehož návštěva vám poskytne skvělý zážitek.

7. Monterey, Kalifornie, USA

V Monterey se rozhodně zajeďte podívat na Bixby Creek Bridge. Tento most je známý díky seriálu Big Little Lies (Sedmilhářky). Pro fanoušky tohoto seriálu je to místo, které rozhodně musí navštívit. Pokud seriál nesledujete, můžete most navštívit také a kochat se krásným výhledem na přilehlou přírodu. Možná pak seriál začnete sledovat.

7. Lucembursko

Lucembursko poskytuje krásnou podívanou jako celek. Celé ho můžete projít křížem krážem klidně za týden. Plánujete-li sem cestu, rozhodně nikam nespěchejte a užijte si krásy, které se vám zde naskytnou.

8. Foz do Iguaçu, Brazílie

Foz do Iguaçu je místo známé svými přenádhernými vodopády. Iguazské vodopády vám doslova vezmou dech, a tak není divu, že se sem sjíždějí všichni turisté světa. Nachází se na hranici s Argentinou a jde o největší vodopády světa.

10. Kapské město, Jižní Afrika

Na cestách po Jižní Africe rozhodně navštivte Kapské město a spolu s ním i Table Mountain. Dostane se vám nezapomenutelného zážitku. Na vrcholek samotné hory se můžete dostat lanovkou. Zde se vám pak naskytne nádherný výhled na celé město.

11. Dauhá, Katar

Pokud budete mít cestu do hlavního města Kataru Dauhá, zapište si do poznámek ostrov Pearl-Qatar. Jde o umělý ostrov o rozloze přibližně 4 čtverečné kilometry. Svou krásou bývá často přirovnáván k Palmským ostrovům v Dubaji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *