Rubriky
Cestování Rady

Holandský Keukenhof – kdy a jak navštívit tulipánová pole?

Každé jaro, tisíce rozkvetlých tulipánů zabarví holandskou krajinu. Červená, žlutá i další barvy pak propůjčují zemi její nezaměnitelnou podobu. Nevšední podívaná každoročně láká turisty z celého světa. Tulipánová pole jsou navštěvována nejen milovníky zahradnictví, ale především i fotografy. Kdy ale je nejlepší čas tulipánová pole, jak se k nim dostat a kolik to bude stát?

Kam za tulipány vyrazit?

Tulipánová pole lze navštívit na mnoha místech především v Holandsku. Nicméně nejpopulárnějším místem je tulipánová zahrada Keukenhof. Ta se nachází v holandském Lisse zhruba 30 minut od Amsterdamu. Nejenže lze v zahradě navštívit různé výstavy a skleníky nejen s tulipány, ale v přilehlém okolí se nachází i slibovaná tulipánová pole.

Kdy navštívit tulipánová pole v Holandsku?

Abyste tulipány zastihli v tom největším rozkvětu, je vhodné do Holandska vyrazit v dubnu. Tradiční květinový festival v tulipánové zahradě Keukenhof probíhá většinou od konce března do prvního květnového týdne. Zatímco tulipány v zahradě je možné obdivovat především ke konci dubna, přilehlá pole budou většinou touto dobou již sklizena. Je třeba také pamatovat, že Holandsko je proslulé i dalšími květinami jako jsou narcisy či modřence. Ty začínají kvést podstatně dříve.

Jak se dostat z Amsterdamu do Keukenhofu?

Nejjednodušší cesta do Lisse je přes letiště Schiphol. Sem se z dostanete z Amsterdam Central Station vlakem za 15 minut. Pokud se nacházíte blíže Amsterdam Leidseplein, nastupte na autobus číslo 397.

Po příjezdu na letiště hledejte barevný autobus 858 do Keukenhofu – k tomu vám pomůžou ukazatele. Jízda Keukenhof Expressem trvá přibližně 20-30 minut a staví přímo před vchodem do zahrady.

Cena transportu a vstupenek do Keukenhofu:

Jízdenka na vlak z Amsterdam Central na letiště€ 5,50
Jízdenka na autobus 397 z Amsterdam Leidseplein na letiště€ 6,50
Jízdenka na Keukenhof Express linka 858 z letiště€ 5,-
*Combination ticket – zpáteční autobus 858 + vstupné do zahrady (přeskočení fronty)€ 27,50
Vstupné do zahrady Keukenhof – dospělý€ 19,-
Vstupné do zahrady Keukenhof – dítě (4 až 11 let)€ 9,-

(ceny aktuální v březnu 2020)

*Combination ticket nelze zakoupit u řidiče. Objednejte předem na oficiálních stránkách zahrady, abyste se vyhnuli čekání ve frontě u vstupu, kde můžete strávit i 40 minut.

Holandský použitý nábytek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *