Rubriky
Cestování Pelmel

Dubaj, turistické informace

V Dubaji se turisté rozhodně nenudí. Proč?

Dubaj může být zaměňována s rájem, kde si můžete ukrojit z velké dávky dobrodružství, luxusu, exotiky, krásy a velkoleposti. V Dubaji se můžete bavit v četných nočních klubech, dostávat závratě na nejvyšší budově světa a nebo se jen tak válet na čistých a udržovaných písčitých plážích. A pokud zrovna nemáte hluboko do kapsy, právě v Dubaji můžete zažívat ty nejvelkolepější zážitky.

Do Dubaje za závratí a dobrodružstvím

Že by někdo rád cestoval za závratí? V Dubaji ano! Závratě tam můžete zažívat na nejvyšší věži světa Burdž Chalífa, která měří 828 metrů. Vstupenku na ni si rezervujte včas, protože její koupě na místě se vám znatelně prodraží. Kupodivu se na této věži můžete cítit tak trochu jednou nohou v České republice, zejména když budete v jednom z řady výtahů, které pochází od nás z Pardubic. Většina jich jezdí rychlostí až 60km/hod a když se jimi necháte vyvézt na nejvýše položenou venkovní vyhlídkovou plošinu, naskytne se vám pohled až do vzdálenosti 95 kilometrů.

Kdo se chce bavit, bavit se bude!

Pokud milujete párty, večírky, zkrátka bujarou zábavu obecně, v Dubaji si přijdete na své. Ve městě, které vyrostlo z pouště jako houby po dešti si užijete především noční život v barech, klubech a na diskotékách. Ty své návštěvníky lákají všemi styly hudby, a proto nikdo nebude ochuzen o svou porci zábavy. Bavit se v Dubaji můžete až do druhé hodiny ranní, pak se všechny kluby zavírají. Pro některé akce se v Dubaji budete muset hodit trochu více do gala – na velmi luxusní večírky vás v košili a riflích jen tak nevpustí.

A jde se nakupovat!

Především pánové, kteří se svými drahými polovičkami neradi nakupují mohou v Dubaji změnit pohled na věc. Jedno z velkých obchodních center Dubai Mall nabízí více jak 1200 obchodů a k tomu možnost od nakupování si oddechnout na ledovém kluzišti. To v Mall of Emirates (další obchodní centrum) na vás čeká uměle vytvořená sjezdovka Ski Dubai se svahy různých obtížností. Celodenní vstupenka vás tam vyjde něco okolo 1500 Kč i s vybavením. Především pánům, kteří by měli o sjezdovku zájem doporučujeme zakoupit si ji hned při vstupu, tedy dříve než jejich drahou polovičku vtáhnou obchody a platební kartu už nebudou ani zasouvat do peněženky.

Zážitek se musí zažít a v Dubaji o to není nouze

Na slovíčko NEJ není v souvislostí s Dubají těžké narazit, a proto když se zde rozhodnete pro zážitek, můžete čekat, že bude velkolepý. Navštívit můžete atraktivní vodní park Wild Wadi nebo si seskočit padákem nad Dubajem, což vás vyjde na nějakých 10.000 Kč. Minout rozhodně nemůžete nejluxusnější hotel světa Burdž al-Arab, kterému se přezdívá Plachetnice. A zde nezapomeňte na selfíčko, protože jinak by vám také doma nemuseli uvěřit, že jste v Dubaji byli. Po celodenním dobrodružství doporučujeme všechny zážitky vstřebat na jedné z řady písčitých pláží. Avšak dříve než ulehnete do sluncem vyhřátého písku doporučujeme ověřit si, zda je veřejná. Kromě opalování si tam můžete užít také šnorchlování, potápění, rybaření, vodní lyže a další řádku vodních aktivit.

Město Dubaj je bezesporu pádným důvodem k návštěvě Spojených arabských emirátů. Kam na dovolenou letos vyrážíte vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *