Rubriky
Politika

5 otázek pro voliče Miloše Zemana

Včera mi bylo smutno, velmi smutno, nicméně nezbývá než výsledky respektovat a poblahopřát vítězi.

Respektuji volbu většiny a je mi líto „menšiny“ (nechybělo mnoho a z menšiny by sice byla většina, ale to je prostě demokracie). Přesto si dovolím položit pár otázek elektorátu pana Zemana,

  1. Miloš Zeman je bezpochyby jedna z největších osobností polistopadové éry. Ale i při projevu po volbách, kdy se opíral o nepřišroubovaný stolek, bylo vidět, že toho má dost. Hůře mluví, je na něm vidět únava a nejistota. V jeho zdravotním stavu si nemyslím, že by byl schopen na 100 % vykonávat svoji funkci. Většina lidí by za současné politické konstelace a při podobných zdravotních obtížích odešla na zasloužený odpočinek, ale moc je tak opojná… nicméně nejsem lékař, zajímá mě názor elektorátu znovuzvoleného prezidenta, co si myslí o zdraví pana Zemana?
  2. Pan prezident slíbil, že nebude tak arogantní, přesto v prvním projevu po volbách si opět neodpustil nazvat novináře pitomci. Novináři prostě měli kdysi jiný názor, a proto již tehdy pochopil, že jsou to pitomci. Mně arogance a mstivost pana prezidenta odpuzuje, vás ne? Nevadí vám, že když máte jiný názor, na nějž máte sakra právo, přesto vás nazvou pitomcem?
  3. Zeman se všemi svými chybami (a že jich má požehnaně) je blíž veřejnosti.  Tomu rozumím. Přesto si myslím, že svou hrubostí překročil pomyslný Rubikon. Vám hrubost pana prezidenta nevadí? Je to marginální téma?
  4. Okolí pana Zemana je (eufemizmem řečeno) zvláštní, například hradní kancléř Mynář po letech kliček přiznal stamilionový majetek. Netvrdím, že něco spáchal, jen si myslím, že to není důvěryhodné. A prezident i jeho okolí by transparentní býti mělo. Na přebujelé ego pana Ovčáčka se už píší divadelní hry. Voličům pana Zemana ani tohle nevadí?
  5. Přijde mi, že panu Zemanovi projde cokoliv, lež, viróza, chatrné zdraví, vulgarity, eurofederalismus (pan prezident ho podporuje, hodně jeho voličů ne) …Proč si vážíte pana Zemana právě vy, proč jste ho volili, co vás přesvědčilo?

Nechci jitřit rány, zajímá mne jen názor voličů staronového prezidenta. Přispějete v komentáři? Nebo dopadnu jako novinář na fotografii?

Dodatek 29.1.2018

Miloš Zeman má ve svém okolí, podle mého názoru, jen přitakávače, je to tak silná osobnost, že diskutovat s ním si asi moc lidí nedovolí. Pak slyšíme výroky: „Mám, ostatně jako vždy, pravdu.“ Někteří voliči staronového prezidenta jsou bezpochyby inteligentní lidé, já si ale nemohu pomoci, prostě nechci prezidenta, který uráží a lže. Miloš Zeman slíbil, že bude méně arogantní, jak dlouho mu vydržel tento slib? Prezident rozděluje společnost na pražské povaleče (tzv. pražskou kavárnu) a těch lepších spodních 10 miliónů, nepřipomíná vám to něco? Podívejte se na diskuzi k tomuto článku, některé příspěvky jsou rozumné, některé jsou typicky zemanovské, tedy s tendencí urazit a ponížit.

Neodsuzuji Miloše Zemana (kritika není odsouzení) a ani jeho voliče, mají svaté právo volit koho chtějí. Je mi jen líto, že pan Zeman nemůže vyslovit myšlenku nekonfliktní formou. Můžeme se spolu bavit tak aniž bychom se uráželi?

„Národ je zrcadlem své vlády. Všechny nedostatky a hříchy v zemi jsou výsledkem její slabosti, nedbalosti nebo nepoctivosti. Jaký pán, takový lid. Lidé vždy a všude vzhlížejí nahoru a odtamtud si berou vzor.“ (Machiavelli)

3 reakce na „5 otázek pro voliče Miloše Zemana“

„Nevadí vám, že když máte jiný názor, na nějž máte sakra právo, přesto vás nazvou pitomcem?“

Právě proto, že mě mnozí novináři nazvali, pitomcem, dementem, nevzdělancem a buranem jsem šla volit pana Zemana v druhém kole. Jinak bych ho stejně jako pana Drahoše nevolila. Nechtěla jsem ani jednoho. Ale žádný novinář mě nebude urážet. Dle mého názoru spodina novinařiny (např. Jiří X.Doležal – ten myslím hodně p. Zemanovi svými články pomohl).

Tento komentář mi přišel přímo na e-mail, proto jsem si dovolil ho vložit na web, autorovi to snad vadit nebude: Ziju uz v Calgary 30 let. Vidim, jak se tu spolecnost meni. Zapadni spolecnost ma obrovskou krizi. Islam je reseni jako tenkrat v dobe Rimske rise. Ale ja Islam nechci, vazim si rovnopravnosti zen a sekularni spolecnosti. V Canade je jakakoli kritika Islamu zakazana, zakon proti Islamophobii. To se tyka i kritiky zabijeni dcer ze cti. Koho bych volil? pana Zemana, protize zlo Islamu nechci, to ostatni me nezajima. Vas, Petr Zizler

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *