Rubriky
Pelmel Rady Zajímavé knížky

9 knižních thrillerů, které Vás nenechají jít spát

Knižní novinky – nejlepší knižní thrillery

  • Loutkové divadlo – autor M.W. Craven, vydáno v r. 2019

Suspendovaný detektiv Washington Poe je přivolán k sériovým vraždám, kdy vrah své oběti upaluje zaživa – všechny vraždy vypadají jako podivný rituál. Washington Poe je povolán ve chvíli, kdy se jeho jméno objeví vyřezané na hrudníku jedné z oběti. Případu se ujímá pod velením své bývalé seržantky, nyní již inspektorky, Flynnové a podivínkou Tilly, která je nadprůměrně chytrá nicméně nepoužitelná pro běžný život. Otázkou, která plane ve vzduchu, zůstává, kdo bude hořet další?

  • Dokonalá přítelkyně – autor Karen Hamilton, vydáno v r. 2018

Juliette v nedávné době začala pracovat jako letuška – není to však náhoda. Bývalý přítel Juliette, Nate, totiž pracuje jako pilot u stejné společnosti. I když se Nate před několika měsíci s Juliette rozešel a má nový vztah, Juliette tuto skutečnost odmítá přijmout a věří, že ona a Nate jsou si souzeni přes všechny překážky, kterým teď musí čelit. Je oddaná myšlence Natea získat zpět a udělá proto opravdu vše – i nemožné.

  • Ta přede mnou – autor J.P. Delaney, vydáno v r. 2017

Dům na Folgate Street je téměř dokonalý. Jeho architekt a pronajímatel však trvá na zvláštních podmínkách, která nájemce musí pečlivě dodržovat. Tento dům si oblíbí Emma se svým snoubencem – Emma prošla přepadením, které na ní nechalo psychické následky, a hledala dům, kde by se cítila bezpečně a tady se v bezpečí cítí, stejně jako se dobře cítí v blízkosti jejího pronajímatele. Našla opravdu vysněný dům? Opravdu je tu tak v bezpečí? Proč je tolik podobná předchozí nájemnici, která předčasně za podivných okolností v domě zemřela?

  • Manželské lži – autor Kimberly Belle, vydáno v r. 2016

Iris a Will – na první pohled dokonalý manželský vztah, po kterém touží každý. Jejich láska ani po letech nevyhasla a naopak sílí. Iris je neskonale zamilovaná a je vděčná za svého manžela. Najednou však přijde tragická událost, kdy se zřítí letadlo. Iris je šokovaná, když je informovaná, že na palubě byl i její manžel. Will sice odlétal ze stejného letiště ale přece úplně jiným směrem, kdy měl odletět kvůli pracovní záležitosti. Proč je tedy na seznamu obětí? Každým dnem Iris zjišťuje, že si možná vzala jiného člověka, než si donedávna myslela.

  • Matčina hra – autor Sandie Jones, vydáno v r. 2017

Emily se s Adamem do sebe zamilují na první pohled v baru. Vše je jako z pohádky – teda až na Adamovo matku – Pammie, které se Emily pro svého syna nezamlouvá. Pammie proto vymýšlí, jak Emily dostat co nejdál a co nejdřív od svého milovaného syna. Vše se však zhorší ve chvíli, kdy zamilovaný pár ohlásí zasnoubení. Pammie už nezbývá moc času…

  • Naivní manželka – autor Amy Lloyd, vydáno v r. 2019

Sam tráví dost času na internetu, a především na stránkách, kde se řeší obhajoba Dennise. Dennis byl před 20 lety odsouzen za vraždu mladé dívky. Dennis zaujal také tvůrce dokumentu, který se má začít zabývat jeho obhajobou. Sam přijíždí za Dennisem, aby mu vyjádřila svou podporu a je přesvědčená o jeho nevině. Nastane však situace, se kterou nikdo nepočítal – zamilují se do sebe. Stane se nemožné a Dennis je propuštěn na svobodu – proč z něj ale Sam začíná mít větší a větší strach? Co Dennis všechno ví o dalších zmizelých dívkách?

  • Naposledy viděna – autor Nina Laurin, vydáno v r. 2017

Výlohy v obchodech začínají zaplňovat oznámení o pohřešované malé dívce – Olivii. Dívka, která si před 13 lety prošla únosem, se na fotografii zadívá – proč je jí Olivie tak podobná? Vypadají jako jedna a ta samá osoba a začíná jí to děsit. Její únosce se nikdy nevypátral a nyní zmizela dívka, která byla jako její kopie – najednou si uvědomila, že se bude muset postavit svým nočním můrám z minulosti a dívce pomoct. A tím pomoct po letech i sobě.

  • Já už budu hodná – autor Clara Weiss, vydáno v r. 2017

Studentka Juli hledá místo k pronájmu – uvolní se místo v nádherném bytě, který patří půvabné dívce a ještě ke všemu herečce, Gretě. Postupem času však přibývají neshody a Juli si začíná všímat podivného chování Grety, když se začnou v domě objevovat mrtvá těla a ztratí se u kamarádka Juli – je Juli přesvědčená, že má Greta tajemství, vražedné tajemství a Juli chce věci přijít na kloub.

  • Za zavřenými dveřmi – autor B. A. Paris, vydáno v r. 2017

Grace a Jack – na první pohled dokonalý manželský pár. Jack je šarmantní, pohledný muž s vynikající prací. Grace Vás okouzlí na první pohled – při druhém pohledu však zjistíte, že tu není něco v pořádku. Za úsměvem jsou skryté slzy a tajemné dny, o kterých ví jen ona a její manžel. Proč, když jí vyzvání telefon ho nemůže vzít? Proč nemůže jít s kamarádkami na kafe? Proč nemá zaměstnání? Ale hlavní otázka – proč jsou na okně jejich ložnice mříže?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *