Rubriky
Pelmel Rady

Matcha tea dokáže nahradit kávu a pomoci s hubnutím. Co o tomto čaji ještě nevíte?

Čaj Matcha pochází z Japonska a jeho oblíbenost u nás neustále roste. Proč je tak oblíbený a kde nachází uplatnění? Matcha tea dokáže pomoci odbourat pravidelné pití kávy, pomáhá s hubnutím a obsahuje velkou porci prospěšných antioxidantů. Pití tohoto čaje dokáže vyčistit organismus, včetně detoxikace jater a snížení cukru v krvi. Co byste ještě měli o zázračném čaji vědět?

Hledáte alternativu ke kávě? Vyzkoušejte Matcha tea!

Tento druh silného čaje obsahuje velkou dávku kofeinu. Na rozdíl od kávy se kofein uvolňuje do těla postupně a z tohoto důvodu šetříte svůj organismus. Účinek kávy je krátkodobý a po odeznění kofeinu se může dostavit únava. S Matcha tea se vám to stát nemůže. Kofein v čaji, často nazývaný tein, se uvolňuje po dobu 4–5 hodin.

Do těla nedostanete pitím Matcha tea jen kofein, ale také látku L-theanin. Díky ní se budete cítit nejen svěže, ale také uvolněně a spokojeně. Doporučujeme při náročné práci v kanceláři, kde na vás padá jeden úkol za druhým v šílených časových termínech plnění.

Matcha tea je největší zdroj antioxidantů na světě

Proč byste měli ještě Matcha tea pít? Pokud hledáte další možnost přísunu antioxidantů do těla, sáhněte po japonském zázraku. Vzhledem k tomu, že je Matcha tea velmi silný čaj, obsahuje i obrovskou dávku antioxidantů. Je to jeden z nejlepších způsobů dostat tyto prospěšné látky do organismu.

Chcete se podívat na jiné zdroje antioxidantů? Můžete, ale nenajdete je v tak velké koncentraci. Daleko za Matcha tea se nachází Goji (kustovnice čínská), borůvky nebo granátové jablko. V každém případě i po těchto zdrojích určitě sáhněte.

Nevíte si rady s hubnutím? Matcha tea vám s hubnutím pomůže

Hledáte vhodný spalovač kalorií? Matcha tea bude vaší nejlepší volbou. Na organismus působí jako zrychlovač metabolismu, dokáže při cvičení spálit tuky. Určitě se nespoléhejte jen na čaj, ale věnujte vedle pití čaje také čas pohybu. V této kombinaci spálíte mnohem více tuků a budete úspěšnější při hubnutí.

V Matcha tea se nachází velká hladina katechinů. Výrazná antioxidační aktivita katechinů štěpí tuky a pomáhá právě s hubnutím. Pozitivní vliv na hubnutí se projeví při pravidelném pití tohoto kvalitního zeleného čaje.

Matcha tea dokonce pomáhá i sportovcům ke zvýšení výkonnosti. Skvěle působí u sportovců cvičících intervalové tréninky.

Matcha tea snižuje hladinu cukru v krvi

Máte cukrovku? Pravidelným pitím Matcha tea dochází ke snížení hladiny cukru v krvi. Vedle cukru se snižuje i hladina cholesterolu v krvi a pročišťují se játra.

Vedle všech těchto pozitivních vlivů můžeme doporučit Matcha tea také na zdraví zubů a dásní. Matcha tea dokáže sloužit jako skvělá prevence proti paradentóze. Vedle toho budete mít svěží dech!

Matcha tea nemusí být pouze ve formě čaje. Některé obchody nabízejí například Matcha tyčinky, smoothie, latté či zmrzlinu.

Závěr:

Matcha tea je zázračný čaj z Japonska. Pokud se rozhodnete pro jeho pití, určitě si vyhledávejte kvalitní obchody a dávejte si pozor na různé náhražky. Pouze pravý Matcha tea dokáže pomáhat s výše uvedenými problémy. Určitě vám nechceme brát kávu, ale popřemýšlejte nad tím, jestli by pro vás nebyl Matcha tea výhodnější. Pokud se kávy nechcete v žádném případě vzdát, dejte si ráno pro nastartování Matcha tea a po obědě vaší oblíbenou kávu.

Další zajímavé články:

https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/proc-pit-japonsky-matcha-caj-spaluje-tuky-a-zlepsuje-pamet.A160225_102714_dobra-chut_ape

https://www.matchatea.cz/recept-matcha-latte

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *