Rubriky
Cestování

Pohádkové Dolomity

Krajina s dech beroucími výhledy, průzračnými jezery a majestátními vrcholy, které jakoby vypadly z sci-fi filmu.

Za touto krajinou nemusíte jezdit daleko. Vyrazte s námi do Dolomit, v severní Itálii, které vás okouzlí nejen svými sjezdovkami v zimním období. Tento kus ráje chráněný organisací UNESCO stojí za návštěvu po celý rok.

Kdy vyrazit?

Jak již bylo řečeno v zimě si přijdou na své zejména milovníci sjezdového lyžování. Naopak jaro a léto vás zaujme nádhernou květenou. Všudypřítomné bohatě rozkvetlé alpské louky a svěží vzduch, spolehlivě vyčistí vaši mysl od všedních starostí. Na své si přijdou i fandové cyklistiky. Začátkem října se stráně porostlé modříny zbarví do žluta a při západu slunce získá krajina zlatavou barvu. Ráno se v údolích častěji převalují ranní mlhy, které z vrcholů a sedel působí romanticky.

Nezapomeňte navštívit!

Spousta lokalit je v Dolomitech vyhlášených, a proto zde čekejte větší výskyt návštěvníků. Mezi nejvyhlášenější místa patří pohoří Tre Cime di Lavaredo či jezero Misurina. Do sedla Tre Cime lze vyjet autem, počítejte však s poplatkem 30€ za auto.

 

TIP: Levněji lze vyjet na Tre Cime autobusem, který pravidelně jezdí z centrálního parkoviště.

 

Klidnější prostředí s neméně pohlednými výhledy naleznete v sedlech (passech) Giau, Sella či Lavaredo. I do těchto sedel lze bez problému vyjet autem a odsud pak můžete vyrážet na jednotlivé túry. Za návštěvu stojí i mnohá jezera (lago). Nejen ta menší jako jsou Lago di Limedes či Lavadero, ale také například větší a rušnější Lago di Braies.

Údolí jsou nejen rušnými sportovními centry, ale naleznete zde i malebné horské vesničky. Pravé poklidné údolí s pasoucími se stády naleznete v údolí La Valle, spolu s jedním z nejznámějších symbolů dolomit, kostelíkem na úpatí kopce. Procházkami zde se dá klidně strávit celý týden.

Ubytování

Ve zdejší nabídce naleznete širokou paletu možností od ubytování v apartmánech na statcích, penzionech se snídaní či hotelích, které se nacházejí zejména ve velkých střediscích. Ubytovat se lze i v horských turistických chatách, doporučujeme si zde ubytování předem rezervovat.

Dolomity překypují nabídkou sportovních aktivit a nezklamou ani milovníky přírody. Na závěr je dobré upozornit, že jak se sem jednou podíváte, budete se chtít stále vracet.

 

https://www.autopujcovnavpraze.cz/cs/airport-transfers

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *