Rubriky
Pelmel Rady

Bydlete stylově ve skandinávském stylu

Skandinávský styl se k nám dostal poměrně nedávno a přesto se stává jedním z nejoblíbenějších. Vyznačuje se však mnoha přednostmi, které vyznačují právě tento styl.

Skandinávský styl se k nám dostal poměrně nedávno a přesto se stává jedním z nejoblíbenějších. Vyznačuje se však mnoha přednostmi, které vyznačují právě tento styl.

Přednosti skandinávského stylu

Jednou z podstatných předností, které tento styl má, je jednoduchost. Nesmíme opomenout také eleganci a čistotu, kterou skandinávský styl má.

U skandinávského stylu převládají především světlé tóny, a to jak bílá, tak i smetanové variace zdí. Je to především kvůli tomu, že ve Skandinávii je málo světla. Není tedy vhodné mít v místnosti závěsy a záclony.

Oblíbenou variantou stěn jsou cihlové zdi. A pokud tuto možnost nemáte, můžete si vyzdobit stěny imitací cihel formou tapet.

skandinávský styl bydlení fotogalerie

Dřevo a sklo součástí bydlení

Tento styl vyniká také vzdušností. Není žádoucí, mít plnou místnost nábytku – čím méně, tím lépe.

Pokud si chcete vybavit byt v nejrůznějších náhražkách dřeva, tak u tohoto stylu moc nepochodíte. Často se totiž používá dřevo, a to jako nábytek či dřevěná podlaha. Byt, který je vybavený ve skandinávském stylu, bývá příjemný a útulný.

Využití najde také kombinace skla se dřevem. Např. skleněné stolky v kombinaci dřeva dodají bydlení eleganci.

skandinávský styl bydlení fotogalerie

Doplňky, které zútulní Váš byt

Může se zdát, že tento styl je jednoduchý a není potřeba dbát na detaily. Opak je však pravdou. Určitě by v bytě či domě, neměly chybět textilie (prostírání, ubrusy, běhouny…), lněné příze a další typy látek zejména se severskými vzory. Květinové vzory jsou také používány, i když v menší míře.

I když skandinávský styl je doprovázen světlými tóny, není na škodu přidat doplněk v ostřejší barvě, jako je například červený polštář a další menší drobnosti.

Doplňky tvoří nedílnou součást tohoto stylu. Čiré vázičky, svíčky různých barev a velikostí či fotorámečky budou ozdobou vašeho bytu. Samozřejmostí jsou i doplňky dřevěné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *