Rubriky
Cestování

5 rozhleden v okolí Plzně, které musíte navštívit

Ať už na kole nebo autem, nenechte si ujít výhled z těchto pěti rozhleden.

Všechny jsou v Plzni nebo jejím okolí, můžete si udělat rodinný výlet, nakoupit suvenýry a prohlédnout si krásy Plzeňského okolí. 

Rozhledna Sylván

Nachází se na kopci Sylván nad sídlištěm Vinice Plzni. Z rozhledny je krásný výhled na město i na okolí. Je vidět zřícenina hradu Radyně, Litice a při dobré viditelnosti Brdy, Český les, Švihovská vrchovina nebo Šumava. Rozhledna je ocelová, 68 metrů vysoká s vyhlídkovou plošinou ve výšce 23 metrů. Nahoru vystoupáte po 122 ocelových schodech.

Rozhledna má otevřeno od pátku do soboty do šesti hodin večer.
Vstupné pro dospělé 30 Kč, děti, studenty a důchodce 15 Kč a děti do pěti let zdarma.

Rozhledna Chlum

Rozhledna se nachází na kopci u sídliště Doubravka v Plzni. Výhled máte nejen na město Plzeň, ale při dobré viditelnosti i na Šumavu, Brdy nebo Český les. Na pokladně si můžete koupit suvenýry s motivem rozhledny. U rozhledny je připravené posezení, kde se můžete občerstvit a hřiště pro děti.

Rozhledna má otevřeno v sobotu a v neděli od deseti hodin do šesti hodin večer.
Vstupné základní 25 Kč, děti do 14 let, důchodci 15 Kč.

Rozhledna Krkavec

Leží nedaleko sídliště Košutka v Plzni. Na vrchu Krkavec stojí 18 metrů vysoká rozhledna. Krásně je z ní vidět na Plzeň, Šumavu, část Českého lesa, Brdy nebo Švihovskou vrchovinu. Pod rozhlednou se nachází posezení, kde si můžete odpočinout a občerstvit se.

Rozhledna má otevřeno od úterý do neděle.
Vstupné je 20 Kč za osobu, děti do pěti let zdarma.

Rozhledna Radyně

Směrem na Starý Plzenec na zřícenině hradu Radyně je zřízena 22 metrů vysoká rozhledna. Pod hradem se nachází restaurace, kde se můžete najíst. Kromě krásného výhledu na Plzeň, Šumavu, Brdy nebo zámek Kozel si můžete prohlédnout i zříceninu hradu a jeho okolí.

Otevřeno má od úterý do neděle od deseti hodin do šesti hodin večer.
Vstupné je 40 Kč za osobu, 30 Kč za děti od 6 do 15 let, studenty do 26 let, ZTP a seniory nad 65 let. Zdarma jsou děti do 6 let, ZTP/P + 1 doprovod.


Vyhlídková věž katedrály sv. Bartoloměje

Na náměstí města Plzně se nachází katedrála sv. Bartoloměje. Nahoru si vyšlapete tři sta schodů, ale výhled stojí za to, uvidíte celé město i okolí.

Vstup je možný od pondělí do neděle od deseti hodin do šesti hodin večer.
Vstupné 50 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *