Rubriky
Pelmel Rady

Industriální styl bydlení

Chladný industriální styl bydlení

Industriální styl bydlení patří do jednoho z velmi oblíbených stylů, hlavně u mužů a také mladých lidí. Vyznačuje se především syrovostí vzhledu. Bydlení však může být i útulné, a to díky dobré přípravě vzhledu celého bytu.

Znaky industriálního bydlení

Industriální styl bydlení má několik znaků. Mezi tyto znaky patří:

  • Kov
  • Beton
  • Šedé chladné odstíny zdí
  • Černá doplňující barva
  • Doplňky z průmyslu

Kov je hlavní znak tohoto stylu. Vyskytuje se téměř ve všech místnostech. A je také doplněn o betonové sloupy, nebo o betonové dekorativní doplňky.  Tento styl si nezakládá na perfektnosti. Není tedy výjimkou, když zde najdete neopracované zdi či kameny. Místnosti pak bývají tónované do různých odstínů šedi. U tohoto stylu se snadno setkáme s kombinací šedi a černé. Skvěle k sobě totiž ladí. Podlahy jsou většinou z keramické dlažby. Podlaha může být také doplněna o koberec v šedé barvě s krátkým chlupem. Pro útulnost lze však zvolit dřevěnou podlahu.

Jelikož je styl laděn do tmavých barev, jsou zde ve většině případů velká okna. A to proto, aby zde bylo více světla.

industriální styl bydlení foto

Industriální bydlení v reálu

Byt v industriálním stylu je řešen jednoduše. Nenajdete zde příčky. Vše je koncipováno do jednoho velkého prostoru. Pouze koupelna s WC bývají odděleně. Stůl, židle a jiný nábytek bývá v kombinaci dřeva a kovu.

Vázy, doplňky a další věci zde moc nenajdete. A když už, tak zde najdete např. staré nádražní hodiny či výrazné cedule z kovu. Dominantou a zajímavostí v takovém bytě bývají tu viditelné trubky či starý radiátor. Vše, včetně nábytku by mělo vypadat zastaralejší, aby to zapadalo do industriálního vzhledu.

Doplňky do industriálního bydlení

V dnešní době se někteří výrobci přímo specializují na tento styl bydlení. Najdete u nich například svítidla, podobná továrním. Nebo stačí kouknout do bazarů, kde je takového zboží hodně. Dokonce se začínají vyrábět i kompletní koupelny právě v tomto stylu.

Styl je nejoblíbenější především u mužů a to hlavně z důvodu, že vše je jednoduše vytvořené. Není potřeba často uklízet. A navíc tento styl mužům vyhovuje velmi především díky neutrálním barvám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *