Rubriky
Politika

Babiš a jeho hra

Už jsem si řekl, že o Babišovi psát nebudu, ale na jeho zvolání „nikdy neodstoupím, nikdy“, odpovídám tímto článkem. Pan premiér je totiž opojený ze své moci, evidentně.

Shrňme si, co se stalo. Andrej Babiš mladší kontaktoval policii s prosbou o pomoc. Protože policie de facto nekonala, Sabina Slonková a Jiří Kubík se rozhodli najít Andreje Babiše mladšího a zjistit, co se vlastně děje.

Reportáž jsem viděl a přišla mi naprosto korektní. Nebo jsme opravdu tak naivní a myslíme si, že investigativní novinář půjde s kameramanem, který bude mít na rameni profi kameru s ND filtrem? Lidé se před kamerou chovají úplně jinak, jinak odpovídají a tohle je prostě princip investigativní žurnalistiky. Vzpomeňte si na jiné kauzy z minulosti, kdy nám to nevadilo. Co třeba Obchod se zdravím? Dovedete si představit, že by bez skryté kamery rok mapovali skandální léčebné praktiky v jednom pražském zařízení? U Babiše to vadí a jinde ne? Co křišťálově čistý Gross, kterého také odhalili novináři (investigativní), myslím, že i neprůhledné financování ODS atd.

Přijde mi také neskutečné, že policie bez vyslechnutí údajně uneseného (Babiše mladšího) věc únosu odložila. Tedy pokud budu kontaktovat policii s podobným problémem, neměla by mě policie najít a vyslechnout, aby se nade vši pochybnost vědělo, jestli jsem, či ne v pořádku? Když budu v cizině, neměli by mne vyslechnout cestou právní pomoci? Nenajdou-li mne, nemůžou takový případ přece uzavřít.

Nikdo nezlehčuje nemoc Babišova syna. Je to sympaťák, ale chování pana premiéra je prostě divné. Vše posuzujeme subjektivně. Pokud by moje dcera (syna nemám) byla nemocná, těžko bych ji poslal s člověkem, který ani není mým blízkým přítelem, do Ruska či na Ukrajinu. Mnohem pravděpodobnější je, že bych ji poslal k lékaři, ke kapacitě, který by jí byl schopen pomoci.

O víkendu pan Babiš odjel za svým synem, aby si s ním zahrál šachy. Svého syna určitě miluje, ale jak dlouho ho neviděl? To ho donutila až tato kauza, aby ho navštívil a dali si šachovou partii?

Dovolím si kritizovat i absurdnost výroků premiéra. Jaká zahraniční rozvědka po něm jde? Ruská? Čínská? Americká? Slovenská? Všimněte si, jak Babiš umě dokáže házet špínu a v očích svých obdivovatelů je jako chudáček, kterému každý ubližuje. Zase je tady někdo, kdo nám rozvrací klid na práci, co mi to proboha připomíná? Slonková je nepřítel lidu a Babiš s námi hraje svou hru, kterou zachraňuje sám sebe.

K výrokům, respektive výhrůžce Jaroslava Plesla (šéfredaktor MF Dnes) se raději nebudu vyjadřovat.

Takže pane Babiši, nikdy neodstupte, nikdy, až na věky věků.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *