Rubriky
Cestování

Navštivte Spojené arabské emiráty

Léto je za námi a pokud patříte mezi ty, kterým se po horkých letních dnech a nocích stýská, vyrazte do Spojených arabských emirátů.

Zde se podíváme na zajímavosti vybraných emirátů. Třeba vás nějaký z nich osloví.

Prodlužte si léto ve Spojených arabských emirátech

Spojené arabské emiráty se v dnešní době považují za exotiku. A proč si trochu té exotiky občas nedopřát, že? Není nad to oprostit se od nevlídného podzimního počasí, a ještě na chvíli se ohřát. Ve Spojených arabských emirátech nyní začíná ideální období pro jejich návštěvu. Teploty nejsou přes den tak vysoké a noci jsou stále příjemné. Ať už vyrazíte jen tak lenošit do hotelu na pláži nebo za poznáváním nové kultury, Spojené arabské emiráty si jednoznačně zamilujete. A budete se sem vracet.

Poznejte Ras Al-Khaimah

Ras Al-Kahimah je jeden ze sedmi emirátů a v současnosti jeden z turisticky nejnavštěvovanějších. V tomto emirátu není nouze o různé nákupní možnosti, ale pokud se rozhodnete trávit čas hlavně u moře, zvolte ubytování na souostroví Marjan Island. Zde je nejvíce kvalitních hotelů přímo u moře. Lze se ubytovat i v centru města, nicméně počítejte s přesunem na pláž minibusem. Minibus zajišťuje hotel pro své klienty zdarma.

Ras Al-Khaimah má své vlastní letiště a je zajímavý hlavně díky přírodě. Celý emirát je lemován místy i zalesněným pohořím, které je za dobré viditelnosti patrné a celé to působí velmi zajímavě. Tento emirát byl vždy považován za místo s příjemným podnebím. Nachází se asi 80 km od Dubaje. Některé hotely svým klientům za poplatek zprostředkují celodenní výlety do Dubaje.

Energií nabitá Dubaj

Tento emirát je opravdu jedním z nejrychleji rostoucích míst na světě. Ještě v polovině minulého století to byla prakticky planina s pár domky. V Dubaji je spousta zajímavostí, které lze navštívit a obohatit se tak cestovatelskými zážitky. Je zde například nejvyšší budova na světě vysoká 828 metrů, obří nákupní střediska s ledovými kluzišti či lyžařskou sjezdovkou, několik zábavních parků a zajímavé ubytovací možnosti. Patrně každý si vybaví umělý ostrov ve tvaru palmy. Zde je několik luxusních hotelů, kde se můžete ubytovat. Jedním z nejluxusnějších hotelů na světě je budova Burj Al Arab (Burdž al-Arab) ve tvaru plachetnice. V noci je krásně nasvícen. Mezi lidmi je neoficiálně nazýván jako sedmi-hvězdičkový.

V Dubaji to žije nočním životem, místní gastronomické možnosti jsou neomezené a můžete tak zkusit ochutnat něco z místní kuchyně. Stejně tak se můžete projet po městě metrem, které je nadzemní a plně automatizované. Poskytne vám nádherný výhled na celé město. Na každém rohu se můžete setkat v luxusem, a to jak v podobě luxusních vozů, tak i v podobě trhů hlavně se zlatem.

Nenápadný Ajman

Emirátem, který sousedí s Dubají, je Ajman. Menší, nenápadný emirát, který nabízí také skvělé ubytovací možnosti, je klidnější a pokornější než Dubaj. Pokud máte raději klid a pohodové relaxování na pláži, je Ajman ideálním řešením. Některé hotely nabízí zdarma autobusové zájezdy do Dubaje, kam dojedete asi za půl hodiny. Po návratu se tak opět můžete vrátit do oázy klidu a pohody na hotelu. Ajman nemá své vlastní letiště, přímou linkou z Prahy doletíte do Dubaje a z dubajského letiště byste měli mít do hotelu zajištěn transfer.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *