Rubriky
Pelmel

Sklo v interiéru

Moderní, nadčasové, půvabné a elegantní. Skleněné výrobky jsou úžasné – doporučíme vám sklenáře, který udělá váš domov krásnější

Když se podíváte na fotografii některého z moderních interiérů, co vidíte? Světlé barvy, jednoduché linie, minimum nábytku a elegantní doplňky. Interiér působí vzdušně a je v něm mnoho světla. Přemýšleli jste proč? Protože bytoví architekti nebo přímo majitelé bytů sahají po skle. Sklo má v interiéru nezastupitelné místo. Pryč s plastem!

Sklo je s námi již tisíce let

První vyrobené sklo se pojí s civilizacemi starověkého Egypta nebo Mezopotámie. Skleněné objekty se objevují už v polovině třetího tisíciletí před naším letopočtem. Vždy se jednalo o poměrně vzácný, drahý a hodnotný artikl, který byl předmětem čilého obchodu. Šlechta si svá zrcadla chránila natolik, že rozšířila i celou řadu pověr, aby bylo služebnictvo při manipulaci se sklem co nejvíce opatrné. Proč myslíte, že se říká, že rozbité zrcadlo přináší sedm let neštěstí? Sklo si svou popularitu uchovalo až do dnešních dní. A protože už si můžeme do příbytků dovolit pořídit nejrůznější skleněné předměty a vybavení, otevřeme sklu dveře našich domovů!

Moderní interiér vašeho domova

Jakmile začnete s přestavbou vašeho interiéru a chcete nadčasový vzhled, jistě si začnete pro inspiraci prohlížet stránky magazínů o bydlení nebo oslovíte bytového architekta. Prvním požadavkem určitě bude, aby byl interiér více vzdušný a světlejší. Kde je dostatek světla je i příjemná, klidná atmosféra. Proto okamžitě sáhnete po sklu. Sklo je výborným materiálem pro konferenční stolky, jídelní i toaletní stoly. Je nenápadné, elegantní a opticky zvětšuje prostor. V malém bytě můžete díky sklu opticky prostory zvětšit. Stačí si pohrát se skleněnými výplněmi dveří, zrcadly v úzkých chodbách nebo nápaditým osvětlením z čirého skla.

Praktické a trvalé, takové je sklo

Sklo si do interiéru pořizujeme nejen proto, že je nádherné, ale také proto, že je praktické. Krycí sklo na konferenčním stolku ochrání dřevěnou plochu před oděrky a velmi snadno se udržuje. Můžete jej čistit mokrou cestou i s použitím nejrůznějších chemických prostředků. Sklo je velmi odolné a zůstává hygienicky čisté. Z tohoto důvodu roste jeho obliba i v moderních kuchyních. Skleněné obklady za kuchyňskou linkou vynikají dlouholetou životností a čistí se mnohem lépe než obklad z dlaždic. Kolikrát už jste se zlobili, když jste se snažili vydrhnout jednotlivé spáry u dlaždic? To se vám se sklem nemůže stát! Díky hladké ploše se nebudou nikde držet nečistoty a nemusíte se obávat přemnožení bakterií. A co výlet do vaší koupelny? Umíte si představit, že byste při sprchování měli nevzhledný plastový závěs, který se vám každou chvíli nalepí na tělo? V koupelně má místo skleněná zástěna, která promění vzhled koupelny k nepoznání. Díky moderní povrchové úpravě se sprchové kouty čistí snadněji, rozhodně se skla ve sprchovém koutu nemusíte bát.

Doplňky ze skla

Rady odborníků říkají, že moderní interiér by měl obsahovat co nejméně nábytku. Takový interiér ale působí velmi neútulně a neosobně. Jak situaci vyřešit? Sáhněte po doplňcích! Skleněné doplňky vám prostor opticky zvětší.

  • Co vyměnit dřevěné police za skleněné?
  • Co vyměnit lustry a lampy za ty, které mají provedení stínidel ze skla?
  • Co nahradit porcelánové vázy s květinovým vzorem za ty z čirého skla?
  • Co nahradit plech za krásné sklo pod kamna?

Až budete přemýšlet o změnách ve vašem interiéru, sáhněte nejprve po sklu! www.sklomat.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *