Rubriky
Pelmel

Jak zpevnit poprsí bez plastické operace

Prsa – každá žena je má jiná. Mohou se lišit tvarem, velikostí i barvou. Jsou tvořena mléčnými žlázami a tukovou tkání, jejíž množství určuje hlavně velikost vašich ňader. 

Pokleslá a povislá prsa prostě patří k přirozenému stárnutí těla. Některé špatné návyky ale napomáhají prsům ztratit jejich pevnost v kterémkoli věku. 

Úprava povislých prsou je dokonce jedna z nejžádanějších operací, které plastičtí chirurgové provádějí. Pokud ale takovouto operaci podstoupit nechcete, podívejte se na našich 6 tipů, jak zpevnit poprsí i bez chirurgického zákroku z pohodlí domova.

Několik tipů, jak zpevnit poprsí doma bez plastické operace

1. Pravidelně sportujte 

Protože samotná prsa nemají svaly, nelze prsní tkáň zpevnit cvičením. Pod prsy se však nachází vláknitá pojivová tkáň a svaly, které lze procvičovat a zlepšit tak celkový vzhled prsou.

 Mezi běžné cviky, které pomáhají zpevnit svaly pod prsy, patří např:

  • kliky 
  • bench press
  • plavání
  • výdrž v prkně

2. Jezte zdravě a vyváženě

Jezte vyváženou a zdravou stravu, která vaši pleť vyživí, aby zůstala zdravá, silná a odolná po mnoho dalších let.

Důležité je také udržovat si optimální tělesnou hmotnost. Nadváha vyvíjí tlak na kožní tkáň a váha navíc může zvýšit hmotnost prsou, což může mít za následek jejich ochabnutí.

Dbejte také na to, abyste během dne pili dostatek vody a zůstali hydratovaní. Voda zásobuje vše ve vašem těle a její dostatečné množství udržuje vaši pokožku silnou a zlepšuje celkovou pevnost a sílu prsní tkáně. 

3. Noste správnou podprsenku 

Výběr správného typu podprsenky je velmi důležitý pro udržení tvaru prsou. Většina odborníků tvrdí, že byste během cvičení měla nosit sportovní podprsenku, která pomáhá poskytovat poprsí dobrou oporu, která zabraňuje poškození vazů, což následně zabraňuje poklesu prsou.

Kromě toho je důležitý výběr správné velikosti podprsenky, abyste si udržela prsa ve formě.

4. Zkuste masáž ledem 

Rychlým prostředkem k obnovení pevnosti a pružnosti pokožky je ledová masáž. Díky extrémně nízké teplotě pomáhá masáž ledem stahovat kožní tkáně, což udrží váš dekolt pevný a zdravý.

Abyste zabránili povislým prsům, vezměte 2-3 kostky ledu a zabalte je do látky. Nyní si jimi 15 minut masírujte prsa. Opakujte dvakrát denně, abyste získali zpět pevnost a pružnost pokožky.

5. Používejte zpevňující olejíček na dekolt 

V dnešní době je na trhu široká škála olejů na zpevnění prsou, které zlepšují pružnost pokožky, a tím zabraňují jejímu ochabování. Oleje na zpevnění prsou obsahují přírodní účinné látky, které pomáhají obnovit hydrataci pokožky, a tím udržují prsa pevná. Pravidelné masírování prsou olejem na zpevnění prsou může pomoci zlepšit tvar vašich prsou a také zabránit jejich ochabování.

6. Dbejte na správné držení těla 

Špatné držení těla, například shrbená nebo ohnutá záda, může způsobit, že prsa visí vlastní vahou, což zvyšuje tlak a napětí na prsní tkáň a dochází tak k jejich ochabování.

Správné držení těla naopak spočívá v tom, že naučíte své tělo zaujímat při pohybu takové polohy, při kterých jsou co nejméně namáhány podpůrné vazy a svaly.

Správné držení těla udržuje záda rovná a ramena s lopatkami tlačí dozadu, což přispívá k rovnoměrnému rozložení váhy těla a pomáhá chránit poprsí před poklesem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *