Rubriky
Pelmel Rady Sport

Jak zhubnout tuk na břiše?

Hubnutí tuku je jedním z nejčastějších cílů návštěvníků posiloven. Ačkoliv se nejedná o příliš složitý proces, je stále spojen s velkým počtem mýtů a přežitých způsobů. V následujícím článku si rozebereme některé informace, které vám mohou pomoct dosáhnout snadněji vašeho vysněného cíle.

Jídelníček je základ

Hubnutí tuku samozřejmě vždy začíná u správně nastaveného jídelníčku. Překvapivě k hubnutí stačí velmi jednoduchá formule. Pokud chcete, aby vaše tělo ztrácelo hmotnost, musí být váš denní kalorický příjem nižší než výdej. V praxi by tedy bylo teoreticky možné aplikovat metodu neustálého snižování příjmů živin, až do té doby, dokud vaše tělo nezačne reagovat hubnutím. Tento postup však nebývá dobrým řešením. Za prvé totiž výrazně negativním způsobem působí na vaše zdraví a za druhé razantní snižování příjmu potravy může vést kromě úbytku tuku také ke ztrátě svalové hmoty.

Důležité je proto najít balanc, který vám umožní dlouhodobě hubnout za pomocí lehkého kalorického deficitu. Ačkoliv díky tomuto způsobu nemůžete očekávat rychlé výsledky, v dlouhodobém horizontu je to jediná udržitelná metoda, bez jojo efektu a dalších nežádoucích účinků.

Bez pohybu se neobejdete

Zmíněný poměr kalorického příjmu a výdeje je velmi ovlivněn také vaší tělesnou aktivitou. Jednoduše totiž logicky platí, že pokud se více hýbete, vaše tělo pálí více kalorií a váš výdej je tedy větší. Díky tomu můžete konzumovat i větší porce jídla. Nikdy proto nehubněte pouze pomocí neustálého snižování kalorického příjmu, ale snažte se také o navýšení vašich aktivit během dne. V opačném případě může dojít ke značnému zpomalení metabolismu a nežádoucím výsledkům.

A co spalovače tuků a další výživové doplňky?

Pokud je vaším cílem hubnutí, jistě jste nejednou zapřemýšleli nad pořízením některého z výživových doplňků, které slouží ke spalování tuku nebo vám mohou pomoci naplnit váš výživový plán. Výživové doplňky rozhodně nejsou žádným podvodem nebo nefunkčními přípravky. Problém je v tom, že jejich funkce jsou pouze podpůrné a bez dokonale vyřešeného jídelníčku, dostatku pohybu a regenerace, vám budou k ničemu. Žádný přípravek nedokáže pálit tuky sám o sobě bez fyzické aktivity a dalších potřebných impulsů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *