Rubriky
Pelmel Rady

Jak vybrat konferenční stolek

Konferenční stolek je nedílnou součástí každého obývacího pokoje. Umisťuje se před sedací soupravu a slouží k mnoha účelům, například k odkládání novin, kávy a občerstvení. Skvěle doplňují sedací soupravu a ideálně se u nich relaxuje. Jsou většinou malé a dají se snadno přenášet. Pojďme se podívat, jak si designový konferenční stolek vybrat do svého obývacího pokoje, aby tam padl jako ulitý.

Jakou vybrat velikost stolku?

Jak již bylo řečeno, konferenční stolek se umisťuje k sedací soupravě. Tím pádem se jeho výška i styl vybírá podle výšky a stylu sedačky. Nejlepší je zvolit výšku ve výšce kolen osoby, která sedí na sedačce.

Jaký zvolit tvar stolku?

Další, co je důležité pečlivě vybrat, je tvar stolku. Na trhu jsou nejvíce zastoupeny stolky kruhové, obdélníkové nebo čtvercové. Kruhový stolek je dobré zvolit, pokud máte doma malé děti. Je to z toho důvodu, že takovýto stolek neobsahuje nebezpečně ostré hrany.

Na druhou stranu praktičtější a větší bývají čtvercové a obdélníkové stolky, na které se vejde více věcí a dá se s nimi lépe manipulovat. Je tedy vhodné volit velikost, aby byla úměrná vašim aktivitám a také velikosti sedačky.

Jaký zvolit materiál?

Materiálů, které lze pro konferenční stolek použít existuje celá řada. Mohou být skleněné nebo dřevěné. Další možností je využít kombinace. Například dřevěný stolek může obsahovat keramickou nebo skleněnou desku.

Sklo ale potřebuje častější péči, protože se rychle zašpiní. Je také nebezpečné pro malé děti, protože když se sklo rozbije, mohou se snadno pořezat.

klasickou jsou celodřevěné stolky, které mohou mít různou barvu (bílou, tmavě hnědou nebo světle hnědou).

Jaké jsou ceny konferenčních stolků?

Ceny konferenčních stolků nejsou nijak razantně vysoké. Jejich běžná cena se pohybuje v rozmezí 1 000 – 2 000 Kč. Malé stolky se mohou pohybovat klidně i kolem 700 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *