Rubriky
Pelmel

Jak ušetřit při vybavování nového bydlení

Stěhujete se a rádi byste při vybavování nového bydlení pošetřili váš rozpočet? V následujícím článku vám představíme několik jednoduchých tipů, jak při nákupu potřebných věcích můžete uspořit zajímavé částky.

Nábytek a spotřebiče z druhé ruky

Nákup nemovitosti nebo i pravidelná platba nájemného může být pro vaši peněženku velmi významnou zátěží. Pokud vám na vybavení nového bydlení již nezbývá příliš mnoho finančních prostředků, můžete zkusit pořídit nábytek a spotřebiče z druhé ruky. Vůbec nejlepším způsobem je nákup nepoužívaných kusů od známých a kamarádů. Pokud u nich nepochodíte, určitě vyzkoušejte internetové bazary a inzertní portály. Mnohdy zde najdete i nové produkty za podstatně nižší ceny než běžně v obchodech.

Výprodeje a slevové akce

Pokud preferujete nákup nového vybavení, pak vám rozhodně doporučujeme sledovat v obchodech slevové akce a výprodeje. V rámci nich je možné ušetřit i několik desítek procent běžných cen. Na vybavování proto nespěchejte a u každého produktu, pokud možno čekejte na slevu. Nezapomínejte také porovnat finální ceny u jednotlivých prodejců a vybrat tu nejvýhodnější variantu.

Nízkonákladové nápady a kreativita

Fantazii se meze nekladou a jste dostatečně manuálně zruční, můžete ušetřit i na výrobě nábytku svépomocí. Trendem poslední doby jsou například postele z palet nebo vlastnoručně vyrobené stoly. Náklady na materiály samozřejmě nejsou zanedbatelné, ale i přesto přináší oproti běžnému nábytku významné úspory.

Vyvarujte se půjčkám a úvěrům

Na každý pád se snažte při zařizování nového bydlení nábytkem a spotřebiči vyvarovat půjčkám a úvěrům. Díky nim totiž cenu výbavy samozřejmě vysoce přeplatíte kvůli vzešlým úrokům. Vždy se tedy vyplatí spíše nespěchat a náklady rozložit v čase, ale kupovat vždy za vlastní peníze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *