Rubriky
Pelmel

Začátek školního roku se blíží! Co vše potřebuje prvňáček?

Čas se nachýlil a letní prázdniny už jsou pomalu u konce. Některé děti se chystají teprve do první třídy a je potřeba je na to důkladně vybavit. Co vše potřebuje prvňáček?

  1. Batoh nebo aktovka – oba typy by měly mít stálý tvar a anatomicky tvarovaná polstrovaná záda. Nezapomeňte malému školákovi upravit popruhy a hned od začátku ho naučit tašku správně nosit. Frajerské nošení na jednom rameni totiž není zrovna to pravé. Taška by měla mít ideálně také vnitřní uspořádání a alespoň dvě kapsy. Dobré je mít kapsy také po stranách. Každý batoh by měl obsahovat také reflexní prvky, které můžete ještě doplnit reflexními přívěsky. Nepodceňujte ani názor dítěte a kupte mu tu, která má obrázek, co se mu bude líbit. 
  2. Penál – pro začátek nekupujte vybavené penály. Kupte prázdný a doplňte ho kvalitnějším vybavením, které by mělo obsahovat alespoň 3 obyčejné tužky, pastelky, gumu a ořezávátko. Pero a ostatní potřeby dokoupíte dítěti až bude potřeba. 
  3. Svačinový box – dnes se dají boxíky koupit s různými obrázky a ve stejném stylu může být i láhev na pití. 
  4. Desky na písmenka a číslice
  5. Desky na malé i velké sešity – mezi dětmi bývají velice oblíbené, ale pro malého prvňáčka znamenají větší hmotnostní zátěž aktovky. Praktičtější je nakoupit barevné desky s druky. Každý předmět tak bude mít svoji barvu a dítě si před hodinou připraví pouze jednu složku. 
  6. Obaly na sešity – volte spíše ty pevnější, které více vydrží.
  7. Bačkory s bílou podrážkou – rozhodně nekupujte dítěti pantofle. Malé děti i ve škole hodně běhají a skáčou, tak ať nedojde ke zbytečnému zranění. 
  8. Ručník s poutkem
  9. Potřeby na tělesnou výchovu – tepláky, mikina, tričko, kraťasy, ponožky a tenisky s bílou podrážkou nebo jarmilky. Přidejte také boty na běhání venku. Věci na tělesnou výchovu nezapomeňte dát do látkového pytlíku, který bude mít dítě schovaný v šatně. Pytlíky se dají koupit nebo je můžete vašemu dítku ušít. 
  10. Potřeby na výtvarnou výchovu:
  • Zástěra a ubrus – v papírnictví vám je určitě nabídnou v kombinaci se stejným motivem.
  • Kelímek na vodu – dnes již jsou v prodeji speciální kelímky, které se nevylijí. 
  • Vodové barvy
  • Tempery
  • Voskovky
  • Ploché a kulaté štětce
  • Plastelína
  • Nůžky s kulatou špičkou
  • Lepidlo

Rozhodně nezapomeňte všechny věci podepsat, aby se školákovi nezatoulaly hned v prvním týdnu. Školy většinou dávají svým budoucím žákům seznamy potřebných pomůcek. Některé pomůcky také bývají dárkem od školy, proto se nezapomeňte informovat právě v té vaší. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *