Rubriky
Pelmel

Jak cílit reklamu na Facebooku?

V dnešní době se bez reklamy neobejdete. Pokud se pro reklamu rozhodnete, je důležité nastavit cíle reklamy a další parametry. V dnešním článku vám přiblížíme cílení reklamy na Facebooku.

Okruhy uživatelů


Okruh uživatelů znamená okruh lidí, kterým se reklama bude zobrazovat, a na které reklama bude cílit.

Okruh můžete nastavit automaticky, kdy sám Facebook vyhodnotí, co je pro vaši reklamu nejvýhodnější nebo se řídí podobnými uživateli jako jsou vaši sledující, nebo si lze nastavit vlastní okruh uživatelů. Který probereme právě v tomto článku.

Lokalita, jazyk, věk a pohlaví


Mezi základní možnosti se řadí cílení dle lokality, jazyka, věku a pohlaví.

Lokalita může být přínosná pro služby a firmy, pro které je klíčové osobní vyzvednutí nebo nelze danou službu či produkt zaslat. Jazyk více nejspíše rozebírat nemusíme. Věk a pohlaví může hrát také roli. Záleží, kdo jsou vaši cíloví zákazníci.

Demografické údaje


V tomto nastavení si můžete vybrat okruh uživatelů dle vzdělání, životních událostí, rodinného stavu, zaměstnání a dalších událostí v jejich životě.

Zájmy


Zájmy patří k dalšímu důležitému parametru při sestavování reklamy.

Nejspíše nechcete, aby se reklama na broušení nožů objevovala lidem, kteří s tímto tématem nemají vůbec nic společného. Ať už nabízíte cokoli, nezapomeňte zmínit také zájmy. Nemusí to být přímo zájem o nože, ale lze zvážit také širší okruhy, například restaurace, kuchyně, vaření, kovovýroba a další.

Chování


Ačkoli to zní děsivě, aplikace Facebook ví, zda dojíždíte do práce nebo často cestujete do zahraničí, jestli rádi hrajete hry, jak moc jste ochotni utrácet, ale také jaké svátky slavíte, a co nejčastěji vyhledáváte.

Při sestavování reklamy máte možnosti také volit a cílit na potencionální zákazníky dle jejich chování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *