Rubriky
Pelmel

Jak vybrat správnou podprsenku

Krajkovaná, hladká, saténová, s kosticemi i bez – podprsenek je skutečně bohatý výběr. I když máte naprosto jasno, zda chcete podprsenku tělové barvy, bezešvou či sportovní, důležitým faktorem výběru je také to, aby vám podprsenka dokonale padla!

Podprsenka musí padnout jako ulitá!

A to bez nadsázky a přehánění. Abyste se totiž v podprsence cítila téměř tak, jako byste ji ani neměla, přitom jste byla za sexy dračici, je nezbytné, aby vám dokonale padla a seděla. Nezáleží totiž jen na obvodu hrudníku a velikosti košíčků, ale také na celkovém pocitu komfortu, který při nošení podprsenky budete zažívat. Každá prsa jsou zkrátka jiná, a tak je důležité přistupovat zodpovědně i k výběru podprsenky. Rozhodně se tak nesmí stát, že vám budou ňadra přetékat z košíčků, ramínka se budou nepříjemně zařezávat do svalů, a o otlačení kůže z kostic ani nemluvě.

Zažehnejte časté nešvary nesprávného výběru podprsenky

Jste milé dámy připraveny, vybrat si tu správnou podprsenku? Pak jdeme na to!

Správný obvod je základ. Vždy tedy výběr podprsenky odstartujte právě přesným přeměřením obvodu. Rozhodně nepodléhejte domněnce, že v budoucnu třeba zhubnete nebo přiberete. Důsledkem nesprávné velikosti obvodu může být sjíždění prsou dolů vlivem posouvání zadního dílu, nebo naopak diskomfort v příliš těsném obepnutí, které vám ani nedovolí dýchat. A navíc se i malý obvod podprsenky nevzhledně zařezává do vašeho těla. Na oblečení pak může vytvářet nepěkné faldíky.

Prsa musí do košíčků ledabyle vklouznout. Zapomeňte tedy na to, že vám prsa budou z košíčků vypadávat, nebo naopak doslova přetékat. Obvod podprsenky nezvyšujte ani nesnižujte, ale velikost i tvar košíčků zkuste změnit. Správná velikost i tvar košíčků je tak po obvodu druhým neméně důležitým prvkem spokojeného výběru.

I velikost, šířka i délka ramínek je důležitá. Na první pohled nejméně důležitá část podprsenky může napáchat nepohodlí. Ne každá podprsenka má totiž dostatečně dlouhá ramínka, ať už vzhledem k velikosti samotné podprsenky nebo vzhledem k velikosti vašich ňader. Ramínka tedy musí být nejen dostatečně dlouhá tak, aby se nezařezávala do ramen, ale zároveň i vhodně široká. Pokud jsou vaše ňadra menší velikosti, ramínka užší budou dostatečná, pokud jsou však vaše prsa objemnější, rozhodně budete potřebovat ramínka u podprsenky širší. Jen tak zabráníte tomu, aby se vám nepříjemně zařezávala. I umístění ramínek na podprsence musí odpovídat tvaru vašich ramen. Vyzkoušet si podprsenku před její koupí je tak nejlepší krok k úspěchu.

Správný výběr podprsenky rozhodně nepodceňujte. Ne nadarmo lékaři varují, že nevhodně zvolená podprsenka často může za migrény, bolesti šíje i zad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *