Rubriky
Pelmel

Využijte magických účinků šnečího slizu

Snad každý z nás by chtěl co nejdéle krásnou pleť s co nejmenším počtem vrásek. Slyšeli jste již o šnečím slizu, jehož účinky jsou zcela magické? Tento se stal oblíbeným zejména v Jižní Koree, kde se vyvíjí snad největší počet krémů a sér právě se šnečím slizem. Jak se šnečí sliz získává, následně i zpracovává a k čemu slouží nejlépe? 

Významný objev díky farmářům

Zajímá vás, jak se zjistilo, že je šnečí sekret tak prospěšný? Povšimli si toho farmáři pracující na šnečích farmách v Chile. Tito si vychvalovali, jak mají hebkou a jemnou kůži na rukou. A co víc? I drobné oděrky a ranky se jim zahojily bleskovou rychlostí. 

Humánní získávání slizu

Mnohé z vás zajisté zajímá, zda při získávání slizu jeho producenti netrpí. Odpověď je NE! Šnečí extrakt se totiž ve věšině případů získává manuální stimulací, jenž je pro ně bezpečná šetrná. Sliz je nutno získávat tak, aby zvířata nebyla vystavena stresu. V opačném případě by pak sliz neměl tak pozitivní účinky na kůži. 

Jeden z nejvšestrannějších pomocníků

Šnečí sliz se řadí k jedněm z nejvšetrannějších kosmetických přísad, jenž se na trhu vyskytují. Není divu, když v něm najdete zastoupený alantoin, kyselinu hyaluronovou, kolagen, elastin, lipidy, zinek a spoustu dalších látek. 

Podporuje produkci kolagenu a elastinu

Po nanesení produktů z šnečího slizu bude vaše pokožka přiměřeně hydratovaná. Díky tomu nebude působit tak suchá a neopečovávaná. Díky složkám, jenž krémy se sekretem obsahují, se nebudete muset stydět ani za strie, které se stanou výrazně světlejšími, tudíž i méně viditelné. Stejně tak se zmírní i projevy stáří pleti – vrásky

Pomoc od podráždění a akné

Pozitivní účinky jsou také prokázány při péči o pleť, jenž bojuje s podrážděním aknéekzémy. Sliz totiž skrývá antimikrobiální účinky, které si hravě poradí s nejedním pupínkem a zarudnutím. 

Nezáleží na tom, jaký typ pleti máte. Ve zkratce řečeno – šnečí sliz je vhodný pro každého z nás

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *