Rubriky
Cestování

Zimní (letní) výlet do oblak

Určitě každý někdy toužil prožít zimu jako v pohádce, kdy krajina vypadá téměř totožně jako v ruské pohádce „Mrazík“. Stromy leží pod vrstvou sněhu a vše ostatní je pokryto silnou vrstvou námrazy. Pokud chcete zažít tuto pohádkovou atmosféru, vyrazte si na výlet na Stezku v oblacích.

V létě je tato atrakce navštěvovaná hojněji než v zimě, ale zimní pohádka je prostě kouzelnější. Posuďte sami.

Ne, toto opravu není fotka ze Hry o trůny

Jedná se o vyhlídku, která je postavená ze dřeva a oceli, která byla otevřena již v prosinci roku 2015. Stavba se tyčí do výšky 55 metrů. Vyhlídka se nachází nad obcí Dolní Morava v masivu Králický Sněžník, kde v zimě kromě vyhlídky naleznete hojné sportovní vyžití, jako například běžky, lyže, snowboard. 

Cesta vzhůru

Vybrat si můžete hned ze 2 způsobů, jak se k samotné stezce dostat. Jednou z možností je výběr lanovky. Na místě se nachází čtyřsedačková lanovka, která Vás vyveze přímo na začátek stezky. 

Pokud upřednostňujete chůzi, lze se k vyhlídce dostat i tímto způsobem. 

Při výstupu na samotný vrchol vyhlídky lze překonávat různé adrenalinové překážky, jako například tunel, který je tvořený hustou, silnou sítí. Na špičce vyhlídky je umístěna další síť, a to ve tvaru kapky, na kterou vstupují především odvážlivci. Odvážlivci jsou to především proto, že skrz síť vidíte až na samou zem, která je vzdálená asi 50 metrů. 

Za příznivého počasí z vrcholu spatříte Krkonoše, Suchý vrch, hřeben Jeseníků a celý masiv Králického Sněžníku. 

Tobogánem dolů

Cestu dolů si můžete zpestřit jízdou tobogánem, jenž je dlouhý 100 metrů, tvořen krkolomnými zatáčkami. Hustou tmu uvnitř tobogánu proráží světlo pronikající dovnitř několika malými okénky. 

Stezka je přístupná po všechna roční období, vyjma velice nepříznivého počasí. Podotýkám, že na vyhlídce je krásně v každou roční dobu a vždy má své kouzlo. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *