Zajímavé recepty
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů.
Sladká pěna z mascarpone.
Ingredience:
mascarpone
moučkový cukr
vajíčka
ovoce
kakao
šlehačka
Postup přípravy receptu:
Umícháme sýr s cukrem, žloutky, sněhem z bílků a pokud chceme mít krém tmavý přidáme kakao. Do misky naklademe ovoce společně s krémem a ozdobíme šlehačkou.
Tiramisu.
Připravte si doma výborný dezert. Italské tiramisu!
Ingredience:
mascarpone
kakao na posypání
káva
amaretto
vajíčka 3ks
piškoty
šlehačka
vanilkový cukr
Postup přípravy receptu:
Silnou kávu smícháme s likérem amaretto. Nízkou mísu vyskládáme piškoty, které namáčíme ve směsi kávy a likéru. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny a postupně vmícháme mascarpone, šlehačku a sníh z bílků. Hotový krém navršíme na piškoty a vytvoříme několiv vrstev(piškoty, krém, piškoty, krém…). Skončíme krémem, jehož povrch uhladíme a posypeme – můžeme i ozdobně – kakaem. Dáme do lednice na dvě hodiny vychladit a můžeme podávat.
Easy koprová omáčka.
Jednoduchá ale dobrá.
Ingredience:
mléko
kopr
cukr
sůl
mouka
ocet, smetana, citronová šťáva.
Postup přípravy receptu:
Mléko ohřejeme, přidáme sůl, cukr, kopr. Mícháme, až mléko začne vřít tak přidáme „záklecht“ a omáčku zahustíme. Dle chuti můžeme přidat smetanu, ocet, citonovou šťávu. Podáváme s knedlíky a vajíčkem.