Rubriky
Pelmel

Zajímavý dezert, rychlé recepty

Zajímavé recepty

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii. Mascarpone se používá jako přísada do dezertů (např. tiramisu) a dortů.

 

Sladká pěna z mascarpone.

Ingredience:

mascarpone
moučkový cukr
vajíčka
ovoce
kakao
šlehačka

Postup přípravy receptu:
Umícháme sýr s cukrem, žloutky, sněhem z bílků a pokud chceme mít krém tmavý přidáme kakao. Do misky naklademe ovoce společně s krémem a ozdobíme šlehačkou.

Tiramisu.

Připravte si doma výborný dezert. Italské tiramisu!

Ingredience:
mascarpone
kakao na posypání
káva
amaretto
vajíčka 3ks
piškoty
šlehačka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu:

Silnou kávu smícháme s likérem amaretto. Nízkou mísu vyskládáme piškoty, které namáčíme ve směsi kávy a likéru. Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny a postupně vmícháme mascarpone, šlehačku a sníh z bílků. Hotový krém navršíme na piškoty a vytvoříme několiv vrstev(piškoty, krém, piškoty, krém…). Skončíme krémem, jehož povrch uhladíme a posypeme – můžeme i ozdobně – kakaem. Dáme do lednice na dvě hodiny vychladit a můžeme podávat.

 

Easy koprová omáčka.

Jednoduchá ale dobrá.

Ingredience:
mléko
kopr
cukr
sůl
mouka
ocet, smetana, citronová šťáva.

Postup přípravy receptu:

Mléko ohřejeme, přidáme sůl, cukr, kopr. Mícháme, až mléko začne vřít tak přidáme „záklecht“ a omáčku zahustíme. Dle chuti můžeme přidat smetanu, ocet, citonovou šťávu. Podáváme s knedlíky a vajíčkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *