Rubriky
Pelmel

5 tipů, jak ušetřit při nákupu elektroniky a spotřebičů

Chtěli byste vyměnit svoji spotřební elektroniku za novou a nebo si pořídit nový modernější spotřebič, ale nemáte dostatek finančních prostředků pro nákup? V následujícím článku pro vás přinášíme pět tipů, které vám mohou situaci pomoci vyřešit.

Nákup použitých modelů

Prvním a zároveň velmi oblíbeným způsobem šetření na nákupu spotřebičů a elektroniky je využívání bazarových nabídek. Použité modely jsou samozřejmě ve většině případů podstatně levnější než ty, které jsou běžné k dostání v obchodech. Kromě klasických kamenných bazarových prodejen se můžete porozhlédnout i po internetových tržištích, díky kterým je nákup ještě pohotovější a snadnější. Vždy si však ještě před nákupem detailně ověřte kvalitu vybraných variant. Ideální je zboží fyzicky ozkoušet a ověřit jeho fungování v praxi.

Dlouhodobé sledování cen

Jestliže preferujete nákup nového zboží, snažte se dlouhodobě sledovat vývoj cen na trhu u různých prodejců a čekejte s pořízením na chvíli, kdy budou ceny na minimu. Různé slevové akce a výprodeje mohou často znamenat pro váš rozpočet zásadní úspory a umožnit realizovat nákup s podstatnou úsporou. Předpokladem je samozřejmě, že zboží nepotřebujete pořídit akutně a můžete si dovolit vyčkávat. Pro lepší orientaci na trhu vám doporučujeme sledovat akční letáky a webové stránky jednotlivých výrobců elektroniky a spotřebičů.

Méně známé značky

Zdá se vám cena běžně dostupných modelů od známých značek přemrštěná? Nebojte se experimentovat a vsadit na méně známé varianty. U některých spotřebičů a druhů elektroniky totiž s vysokou cenou připlácíte vyloženě za jméno dané značky, přičemž za podstatně nižší pořizovací náklady můžete získat stejně dobře parametrově vybavené zboží. Vždy si však konkrétní model ověřte v dostupných recenzích a zjistěte si jeho skutečné kvality. Zaměřte se také na kvalitu servisu a dalších poskytovaných služeb ze strany výrobce.

Rozbalené a vystavené modely

Alternativou k bazarovému zboží je nákup předváděcích nebo rozbalených modelů. Velcí výrobci nabízí tyto produkty ve stavu nových s podstatnými slevami, které vám mohou pomoci dosáhnout na lákavé úspory.

Dovoz ze zahraničí

Vyzkoušeli jste všechny námi zmíněné varianty a stejně jste si na tuzemském trhu nedokázali vybrat vhodný model? Zkuste se porozhlédnout i v zahraničí, kde je širší nabídka a často i přívětivější ceny. Dejte si však pozor na kalkulaci nákladů na dopravu, clo a daně. Také opět platí, že je velmi žádoucí detailně ověřovat kvalitu a nezávadnost vybraného zboží.

O autorovi

Autorem článku je Adam Novák, který se věnuje technologiím a elektronice. Mimo jiné působí jako technický redaktor na webech Spotrebitelov.cz a Arecenze.cz, které radí s výběrem nejlepších zařízení ve vybraných kategoriích.

Prodej elektronických součástek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *