Rubriky
Pelmel

Která místa navštívit ve Francii? 8 míst, které stojí za to vidět

Máte v plánu vyrazit do Francie, ale nevíte, na jaká místa se podívat?

Přinášíme vám 8 míst, které stojí za to navštívit

Paříž

Eiffelova věž, Champs-Elysées, ulice Montaigne, Montmartre, Lucemburské zahrady, Louvre, centrum Pompidou, Rodinovo muzeum, Notre-Dame, potřebujeme říci více? Paříž je nejkrásnější město na světě. Pokud do Paříže vyrazíte, tak určitě neváhejte navštívit Eiffelovu věž nebo se zúčastnit plavby po řece Seině; možná to není originální, ale přesto je to tak kouzelné. Pakliže hledáte větší originalitu, tak můžete absolvovat prohlídku s průvodcem na hřbitově otce Lachaise nebo nadaci Louise Vuittona.

Colmar, Alsasko

Colmar je jedním z klenotů Alsaska a jednou z nejkrásnějších destinací ve Francii. Můžete se nechat zlákat pouze tímto městem jako z pohádky. Užijte si svůj pobyt v Colmaru a ochutnejte místní specialitu: kougelhopf. Tento alsaský dort je lahodná brioška ve tvaru „cylindru“.

Mont Saint-Michel

Může to být trochu klišé, ale je potěšením na chvíli vystoupit z času a vychutnat si lahodnou palačinku a sladký cider vyrobený v Normandii v hostinci v Mont Saint-Michel. Mont Saint-Michel je jedním z nejnavštěvovanějších turistických míst ve Francii, a tak není divu, že jsme jej zařadili mezi nejlepší místa k návštěvě ve Francii.

Bordeaux

Bordeaux se kdysi říkalo „Šípková Růženka“, ale znečištění, auta a doprava kazily přirozené záření tohoto města. Dnes byla auta vyhnána z centra města a nahrazena tramvají. Bordeaux je ideálním městem pro vinařskou turistiku a k objevování Saint-Emilion vám bude stačit urazit jen několik kilometrů. Pouhou hodinu jízdy autem (nebo hodinu vlakem) z Bordeaux můžete také navštívit Bassin d’Arcachon a potápět se v Atlantském oceánu.

Marseille

Marseille je nádherná destinace, která se neustále obnovuje, aby byla stále krásnější a přitažlivější. V tomto živém a pulzujícím městě vznikly v posledních letech rozsáhlé kulturní projekty. Marseille se nachází v klíčovém okamžiku své historie, což je ideální okamžik pro objevování hlavního města jižní Francie.

Disneyland

Disneyland v Paříži je kouzelné místo. Je to oblíbený zábavní park pro mladé i staré Evropany. Svůj pobyt v Paříži můžete využít k jednodennímu nebo dvoudennímu výletu do Disneylandu. 

Rocamadour, Dordogne

Údolí Dordogne je jistě jedním z nejkrásnějších míst ve Francii s neuvěřitelnými památkami. Vesnice Rocamadour je řazena mezi nejkrásnější vesnice Francie, bazilika svatého Sauveura, středověká pevnost Castelnau-Bretenoux, hrad Montal. Nezbytností je samozřejmě let horkovzdušným balonem nad tímto regionem, abyste si mohli vychutnat jeho vznešenou krajinu, která je řazena mezi nejkrásnější v Evropě. Tento region můžete objevovat také na lodi nebo v kočáře.

Sénanque, Gordes-Luberon

Opatství Notre-Dame de Sénanque se nachází v městečku Gordes, které bylo oceněno jako jedna z nejkrásnějších vesnic Francie. V opatství stále žijí cisterciáčtí mniši. Můžete si tak dopřát duchovní útočiště, protože mniši ze Sénanque nabízejí pokoje pro poutníky, kteří se chtějí shromáždit v tichu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *