Rubriky
Pelmel

Objevte krásy Seychel – nezapomenutelná dovolená v ráji

Pokud hledáte exotickou destinaci pro svou další dovolenou, Seychely jsou tím pravým místem pro Vás. Tyto krásné ostrovy v Indickém oceánu nabízejí nádherné pláže, překrásnou přírodu a skvělou gastronomii, což všechno dělá Seychely ideálním místem pro dovolenou.

Příroda a pláže

  • Seychely jsou domovem mnoha ohromujících pláží s bílým pískem a tyrkysovými vodami, které jsou obklopené zelenými horami, jako je třeba Anse Source d’Argent, která je často označována za nejkrásnější pláž na Seychelách. Tato pláž nabízí pozoruhodné skalní útvary, které poskytují ideální pozadí pro nezapomenutelné fotky. Na ostrovech se také nachází mnoho národních parků a rezervací, které ochraňují místní flóru a faunu. Mezi nejznámější patří Vallée de Mai, kde rostou vzácné palmy coco de mer, nebo Morne Seychellois, který nabízí krásné výhledy na okolní ostrovy.

Potápění a vodní sporty

  • Seychely jsou také ideálním místem pro potápění a šnorchlování. Vody kolem Seychel jsou plné různých druhů ryb a korálů, a tak se můžete těšit na úžasné zážitky pod vodou. Mezi nejlepší místa pro potápění a šnorchlování patří třeba Curieuse Island, kde se můžete potápět mezi želvami a rejnoky, nebo Coco Island, kde můžete spatřit mnoho druhů korálů a ryb.

Kuchyně

  • Když už mluvíme o vodě, nezapomeňme na jídlo! Seychely jsou domovem řady exotických plodů moře, jako jsou například různé druhy ryb, krevety a humry. Na Seychelách se také nachází mnoho restaurací, které nabízejí tradiční kreolskou kuchyni, která je plná různých koření a bylin. Mezi typická jídla patří například kari, což obsahuje kari s rýží a mořskými plody, nebo ladob, což je druh kari s kokosovým mlékem a rybou.

Kultura a historie

  • Seychely mají také bohatou historii a kulturu. Ostrovy byly osídleny již před více než 200 lety, a tak se zde nachází řada památek a muzeí, které dokumentují historii ostrovů. Mezi nejzajímavější patří třeba Victoria Market, který je největším trhem na Seychelách, nebo národní muzeum, které dokumentuje historii Seychel od osídlení až po současnost.

Jak se dostat na Seychely

  • Seychely jsou dostupné letecky z mnoha míst světa. Nejlepší cestou je přímý let do Victoria International Airport na ostrově Mahé. Některé lety však mohou mít mezipřistání v Dubaji nebo na Mauriciu.

Nejlepší čas na návštěvu Seychel

  • Nejlepší čas na návštěvu Seychel je od dubna do května nebo od října do listopadu, kdy jsou počasí a teploty příjemné. Nicméně, i v období dešťů od listopadu do března jsou Seychely stále krásné a přitažlivé.

Závěr

  • Seychely jsou jedním z nejkrásnějších a nejexotičtějších míst na světě, které nabízí krásné pláže, ohromující přírodu, skvělou kuchyni a bohatou historii. Pokud hledáte místo pro nezapomenutelnou dovolenou v ráji, Seychely jsou pro Vás tou správnou volbou. Ať už hledáte klid a relaxaci, nebo dobrodružství a zábavu, Seychely splní vaše očekávání a zanechají vám nezapomenutelné zážitky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *