Rubriky
Rady SEO

Objevte pokročilé vyhledávání pomocí Google operátorů

Google je výkonný vyhledávač, který vám pomůže rychle a snadno najít informace. Možná však nevíte, že Google má mnoho skrytých funkcí, které lze použít ke zvýšení možností vyhledávání a hledání nových informací. V tomto článku, prozkoumáme některé z těchto skrytých funkcí a také vás naučíme, jak používat Google operátory, které vám pomohou najít konkrétní informace. Google operátory vám pomohou zúžit vyhledávání a lze je použít k vyhledání informací o zvířatech, lidech, místech či jiných tématech.

Úvod do Google operátorů

Vyhledávač Google je úžasný nástroj, který lze použít k nalezení téměř čehokoliv na internetu. Jedním ze způsobů, jak lze vyhledávání Google vylepšit, je použití tzv. operátorů. Provozovatelé Google umožňují lidem provádět pokročilá vyhledávání a poskytnout vyhledávači více informací o tom, co hledají. Existuje mnoho operátorů, pro které mohou lidé najít využití. Ukázka typů operátorů:

  • Site:
  • Intitle:
  • Allintitle:
  • Inurl:
  • Intext
  • Or

A další…

Jak používat operátory Google

Jako webmaster byste měli být obeznámeni se základními operátory vyhledávání. Tyto operátory vám umožňují upřesnit vyhledávání a provádět konkrétní vyhledávání. Tyto možnosti umožňují provádět konkrétnější vyhledávání a jsou intuitivnější. Mohou vám také pomoci s konkrétními dotazy, které nejsou pokryty základním vyhledáváním.

Ukázka vyhledávání

Google je úžasný vyhledávač se spoustou užitečných informací. Je důležité vědět o operátorech Google a pokročilých možnostech vyhledávání, abyste z vyhledávání vytěžili maximum. Pomocí operátorů můžete vyhledat konkrétní obsah nebo konkrétní webové stránky. Chcete-li najít obsah z konkrétní webové stránky, můžete použít operátor vyhledávání, „site:“ následovaný webem, ze kterého chcete najít obsah.

Například, pokud chcete hledat z webové stránky smuton.cz, můžete použít vyhledávací operátor, „site:smuton.cz“. Pokud například chcete vyhledat téma SEO na webové stránce smuton.cz, můžete použít vyhledávací operátor „site:smuton.cz seo. Následně vám Google nabídne přesnější výsledky vyhledávání, které jste hledali, tedy na stránce smuton.cz téma SEO.


Operátoři Google vám umožňují vyhledávat věci, které mají k nim připojené konkrétní informace. Může to být cokoli od jména osoby po telefonní číslo společnosti. Můžete také použít operátory k vyhledávání věcí, které mají k nim připojenou určitou sadu slov, například produkty společnosti.

Chcete-li používat operátory Google, budete potřebovat znát jméno operátoru či slovo, které hledáte nebo konkrétní URL adresu.

Zdroj: Pokročilé Google vyhledávání pomocí operátorů: https://www.smuton.cz/pokrocile-google-vyhledavani-pomoci-operatoru/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *