Rubriky
Pelmel Rady

Sedm důvodů, proč si pořídit krbová kamna a krb na plyn

Vždy vás fascinovalo kouzlo živého ohně? Toužili jste po tom, mít jej ve svém příbytku a nechat se hýčkat jeho jedinečnými poskakujícími plamínky? Pokud vás až doteď od realizace krbu či krbových kamen odrazovala pouze práce s přípravou otopu a péče o čistotu krbu, pak si nyní můžete svůj sen splnit. S plynovým krbem či krbovými kamny totiž získáte originální atmosféru a dech beroucí prvek do svého interiéru. A jaké jsou největší přínosy a výhody plynových krbů a kamen?

1. Krby na plyn – romantická a relaxační atmosféra i příjemné teplo,

které vám pro vaši domácnost obstará krb či kamna na plyn, to je samozřejmě ten nejpřínosnější důvod těchto technologicky vyspělých zařízení. Plynová kamna nešetří na první pohled nerozeznatelnými nepravými plamínky a postarají se o žádaný efekt, zároveň po technické stránce zvládnou dodat teplo nejen jedné místnosti, ale i celému domu. Nepotřebujete ani sklo pod kamna, před krb, u normálního krbu je to nezbytnost.

2. Teplo bez námahy. 

I tak by se dala plynová kamna charakterizovat. S pořízením plynového krbu či kamen totiž odpadá starost o shánění levného dřeva, jeho štípání, rovnání a skladování.

3. Čisté teplo. 

Už žádné vynášení popela, pracné čištění topeniště a zvýšená prašnost. I když v kamnech bude plápolat oheň, vy se nemusíte o přikládání starat. O vaši relaxaci a teplo se postará přívod plynu a keramická polena, nad kterými, či přímo v nich, bude hořet oheň. Bát se nemusíte ani neoblíbeného vynášení popela – plynový krb totiž žádný neprodukuje.

4. Využití i v historických budovách. 

Obzvláště v historických centrech měst je zakázáno používat topení dřevem či biomasou, plynem však topit můžete, a tak si svůj interiér můžete stylově vyladit natruc nařízením. A přitom legálně.

5. Chytré ovládání. 

Moderní doba pokročila, a tak i plynová kamna a krby můžete ovládat díky WI-FI modulu přes internet nebo mobil. A co vás jistě potěší – doma ten svůj krb či kamna můžete ovládat před dálkový ovladač.

6. Design na míru pro každého. 

Protože po estetické stránce je nabídka plynových krbů a kamen opravdu pestrá. Obzvláště vám jistě uhrane rafinované a elegantní prosklení od průhledového přes klasické, až po rohové či třístranné.

7. Minimální ekologická zátěž. 

Pokud vám není lhostejný osud naší planety a stav životního prostředí, pak vás jistě potěší, že plynový krb a kamna produkují minimální emise.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *