Rubriky
PC Pelmel

Bylo to napadení virem nebo ne?

Jsem opatrný, velmi opatrný. A tak když jsem v pátek večer zadal do prohlížeče adresu stránky a dostal jsem se na úplně jinou (plnou jakési reklamy, či co to bylo), ale se stejným názvem, včetně URL, koukal jsem na to jako tele. Ty vole co se to děje? Zkusil jsem variantu s www, pak jsem v prohlížeči www umazal, stiskl enter a adresa bez www fungovala dobře, dostal jsem se na ten správný web.

Vzal jsem do ruky tablet, a to stejné. Pak jsem zrušil na tabletu wifi a přes Vodafone jsem se připojil normálně, respektive na podvodnou stránku jsem se nedostal.

Začalo mi svítat, nasadil jsem antiviry, ESET, KASPERSKY (normálně mám na PC AVG Internet Security 2012 a tento antivir mlčel jako hrob) a něco se našlo, bohužel to bylo vše tak rychlé, že už nevím název té havěti. Teď když to zkouším, je vše OK.

Pořád to moc nechápu. Proč mě to házelo na podvodnou stránku jen u jednoho webu? Přitom na něho zas až tak moc často nechodím. Může se to dostat do rootu webu třeba přes FTP?

Máte někdo podobné zkušenosti? Poradíte mi?
Díky předem.

Takhle vypadala podvodná stránka:

3 reakce na „Bylo to napadení virem nebo ne?“

ahoj stal jsi se objetí variace viru dns changer. Jeho poslední generace je to jeden z virů který má za úkol svým tvůrcům vydělat peníze tím že krade reklamu. Stejnou věc dělají i různé toolbary. Ask toolbar např. ony tvrdí že ti reklamou vyplní prostor stránky která neexistuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *