Rubriky
PC Rady

Pár doporučení, jak si ulehčit práci na PC

Potřebujete vytisknout hodně dokumentů a nechcete je všechny otevírat?

Řešení je jednoduché. Označte si myší všechny soubory (soubory si označíte tak, že kliknete na jeden, pak držíte tlačítko ctrl a myší postupně označíte všechny dokumenty, které chcete vytisknout). Pak na jeden z označených klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte z nabídky tisk.

Vypnutí UAC ve Vistě.

Otevřete OVLÁDACÍ PANELY, dále UŽIVATELSKÉ ÚČTY a vyberte VYPNOUT NEBO ZAPNOUT UAC.
Dle mého názoru je UAC zbytečné, protože instalaci malware stejně nezabrání.

Posílání velkých mailů pomocí podmailing.com.

Žádné omezení, posílejte videa, fotky, filmy….NEOMEZENĚ!
Podmailing.com najdete zde.
Na stránkách najdete i podrobný návod na instalaci.

Nechcete veřejně vystavovat svou emailovou adresu, třeba při registraci na internetových fórech?

 

Pokud server vyžaduje verifikaci přes platnou emailovou adresu, zkustewww.10minutemail.com. Na adresu, kterou si zde vytvoříte, vám přijde verifikační email a pak se schránka zruší a o vaší pravé emailové adrese nikdo nebude vědět, takže vám nebudou chodit ani žádné spamy.

 

Podobně to můžete udělat v případě registrací plných verzí programů, které nabízí PC časopisy. Určitě to znáte. Pro získání plné verze nějakého programu se musíte zaregistrovat na stránkách výrobce a pak vám pravidelně chodí nabídka na koupi placené verze.

Zpomalují se vám časem Windows?

 

Čím více programů máte nainstalovaných, tím pomaleji Windows fungují. Každá nainstalovaná aplikace znamená mírné zbrždění systému. Jak se tomu vyhnout? Používejte „PORTABLE“ programy, které jsou určeny pro USB disky. Tyto aplikace nevyžadují standardní instalaci a nezasahují do registrů.

 

Pokud si budete chtít vytvořit zástupce na pracovní ploše, klikněte pravým tlačítkem myši na spustitelný soubor a vyberte -vytvořit zástupce. Poté ho myší přetáhněte na určené místo.

 

Tyto aplikace stáhnete na www.portableapps.com, ale najdete je třeba i na české slunečnici, studně nebo stahuj.cz. Jaké programy pro USB klíčenky zde stáhnete? Třeba výborný Foxit Reader na čtení PDF. Dále GIMP, 7ZIP, MOZILLU, OPERU, NVU, PSPAD a další.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *