Rubriky
Pelmel Rady

Vdechněte bydlení francouzský styl

Každý, kdo kdy přemýšlel o tom, že bude mít vlastní bydlení, přemýšlel i o tom, v jakém stylu ho chce vybudovat. V současnosti existuje několik stylů, které lze využít do vlastního bydlení. Lze se řídit pouze jedním stylem, nebo namixovat více stylů. Jedním ze stylů bydlení, které se k nám dostalo, je francouzský styl, který vyniká právě elegancí, jemností a nadčasovostí.

Výrazným prvkem tohoto stylu je elegance a nadčasovost, která je vidět skoro v každém bytu ve Francii. Jestliže chcete preferovat tento styl, zde jsou některé z hlavních prvků francouzského stylu.

Prvky francouzského stylu

  • Starší nábytek
  • Pohodlné prvky, jako např. prostorný gauč, měkká křesla
  • Romantické doplňky (krajky, obrazy, polštáře či svíčky)
  • Jemné béžové odstíny až do jemně hnědých odstínů
  • Oblíbená francouzská okna
  • U podlahy se preferuje dlažba

Vybavení bytu

Francouzský styl je často spojován s venkovem. Proto ani zde nesmí chybět starší nábytek. Lze však využít nový nábytek a využít patiny k vylepšení designu nábytku. Francouzi preferují pohodlné prvky bydlení. Zkuste si pořídit velký pohodlný gauč, doplnit je o velké množství polštářů a o velké krajkové deky.

Veškeré prostory je pak vhodné doplnit o různé romantické doplňky, jako jsou svíčky v jemných až pastelových barvách. Krajky, osobnostní obrazy, to vše patří k životu Francouzů.

Vítězí barva béžová!

U francouzského stylu nehledejte křiklavé barvy a nevkusně puntíkované stěny. Zde se totiž preferují jemné odstíny béžové, doplněné maximálně hnědým nábytkem. To samé platí i u podlahy, kde se nejvíce preferuje dlažba, a to opět v příjemných béžových odstínech. U bytů nesmí chybět francouzská okna, která i u nás jsou velmi oblíbená i v souvislosti s jinými styly.

Další doplňky

Jako další doplňky lze využít například proutěné košíky různých velikostí. Hodí se jak do kuchyně, tak do obývacího pokoje.  Zajímavě též doplníte interiér o svazky starých knih. A příjemnou atmosféru naladíte také různými esenciálními oleji a voňavým levandulovým mýdlem. Nezapomeňte přidat krásnou jemnou květinu a francouzský styl je na světě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *