Rubriky
Rady

Domácí bělení zubů

Domácí tipy na vybělení zubů

Toužíte po bíle zářících zubech, ale nechce se vám utrácet za drahá ordinační bělení? Zkuste si vybělit své zuby sami doma. Zaplatíte jen pár korun a účinky se mnohdy dostaví již během několika týdnů. Je třeba si však uvědomit, že každé zuby působí na bělení individuálně a některé nevybělíte ani s pomocí lékaře. Pozor si dejte také v případě, že jsou vaše zuby citlivé. 

Přináším Vám několik účinných tipů, jak si zuby vybělit doma.

Kokosový olej

Kokosový olej je 100 % přírodní olej. Kromě toho, že zuby bělí, má antibakteriální účinky. Zamezuje tak vzniku aft, snižuje vznik zubního kazu a pomáhá předcházet zánětu dásní a paradentóze. Kokosový olej je vhodný i pro citlivé zuby, je cenově dostupný a používat ho můžete klidně denně.

TIP: Smíchejte kokosový olej s jedlou sodou nebo kurkumou a vyrobte si tak účinnou bělící pastu. Pro dobrou chuť můžete přidat mátové aroma. Jedlá soda není vhodná pro citlivé zuby.

Jedlá soda

Jedlá soda je jednou z možností, která se zubními lékaři příliš nedoporučuje. Je totiž agresivní a obrušováním může poškodit zubní sklovinu nebo poškodit dásně. Patří však mezi nejúčinnější a má také několik výhod. Kromě toho, že pomáhá neutralizovat bakterie také napomáhá odstranění zubního kamene. 

Čistit si zuby jedlou sodou se doporučuje jednou, maximálně dvakrát ročně.

TIP: Smíchejte sodu s rozmačkanou jahodou, která obsahuje kyselinu jablečnou. 

Kurkuma

Kurkuma je koření, které barví žlutě, na zuby má však opačný efekt. V bělení zubů se stala v posledních letech velkým hitem. Pomáhá zbavovat zuby nežádoucích pigmentů, zabíjí bakterie pod zubními dásněmi a je silně protizánětlivá.

TIP: Doporučuje se smíchat kurkumu s kokosovým olejem.

Aktivní uhlí

Bělení zubů aktivním uhlím patří k jedné z osvědčených metod. Aktivní uhlí se také velmi často přidává do bělících past. Dejte si však pozor při manipulaci s uhlím, protože barví černě.

TIP: Rozdrťte aktivní uhlí na pastu, můžete smíchat s kokosovým olejem.

Můžete také vyzkoušet potírání zubů jahodami či slupkou z banánu. Doporučuje se také jablečný cider, který obsahuje kyselinu jablečnou. Jednou z dalších možností, která se uvádí, je bělení zubů citronovou šťávou. Tu však pro negativní a leptavé účinky nedoporučuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *