Rubriky
Pelmel

10 nejpodivnějších a nejunikátnějších hotelů, které musíte navštívit

Hotelový průmysl se neustále vyvíjí a vzhledem k velké konkurenci se hotely snaží vyniknout a nabídnout něco jiného, co by hosty zaujalo. Zatímco tradiční hotely mohou nabízet pohodlný pobyt, některé hotely jdou nad rámec a nabízejí zážitek, který je jedinečný a nezapomenutelný. Od spaní v iglú až po pobyt v obřím domě ve tvaru psa – těchto deset hotelů patří mezi nejpodivnější a nejunikátnější hotely na světě, které musíte zažít.

Ledový hotel – Švédsko

Ledový hotel ve Švédsku je celý postavený z ledu a sněhu, což z něj dělá jeden z nejúžasnějších hotelů na světě. Každou zimu je postaven nový ledový hotel, na jehož stavbu se použije více než 1 000 tun ledu a sněhu z nedaleké řeky Torne. V hotelu jsou ledové postele, ledové sochy a dokonce i ledový bar. I když pobyt v pokoji vyrobeném výhradně z ledu nezní jako nejpohodlnější varianta, hotel poskytuje teplé spací pytle a přikrývky, které hosty zahřejí po celou noc. Pro ty, kteří hledají skutečně jedinečný zážitek, je ledový hotel ve Švédsku místem, které musí navštívit.

Žirafí panství – Keňa

Giraffe Manor v Keni je hotel, který se nepodobá žádnému jinému. Hotel se nachází na 140 akrech půdy a je domovem stáda žiraf Rothschildových, které zde žije. Žirafy se mohou volně pohybovat po pozemku a často strkají své dlouhé krky do oken hotelu, aby pozdravily hosty. Hosté mohou žirafy dokonce krmit z okna vlastního pokoje, což je nezapomenutelný zážitek. Hotel se také nachází v blízkosti národního parku Nairobi, takže je skvělým místem pro safari dobrodružství.

Treehotel – Švédsko

Treehotel ve Švédsku je jedinečný hotel, který hostům nabízí možnost ubytovat se v domku na stromě. Každý domek na stromě je navržen jiným architektem a všechny jsou ekologické a splývají s okolním lesem. Od domku na stromě inspirovaného UFO až po zrcadlovou krychli – každý pokoj je uměleckým dílem, které nabízí jedinečný výhled na les. Treehotel je skvělým místem pro každého, kdo má rád přírodu a chce zažít něco opravdu jedinečného.

Henn na Hotel – Japonsko

V japonském hotelu Henn na pracují výhradně roboti. Od odbavení až po pokojovou službu je vše automatizováno, což z tohoto hotelu činí skutečně jedinečný zážitek. V hotelu pracuje tým vícejazyčných robotů, kteří hostům pomohou se vším od uložení zavazadel až po objednání pokojové služby. Hotel Henn na je skvělou volbou pro ty, kteří jsou zvědaví na budoucnost pohostinství.

Poseidon Undersea Resort – Fidži

Poseidon Undersea Resort na Fidži je hotel, který se nachází zcela pod vodou. Hosté se mohou ubytovat v luxusním apartmá, které je ponořeno 40 stop pod hladinou oceánu, což jim poskytuje jedinečný výhled na podmořský svět. Hotel také nabízí řadu aktivit, včetně potápění a podvodního golfu. Pro ty, kteří chtějí zažít oceán skutečně jedinečným způsobem, je Poseidon Undersea Resort ideální destinací.

Dog Bark Park Inn – Idaho, USA

Dog Bark Park Inn v americkém Idahu je hotel ve tvaru obřího psa. Hotel provozuje pár, který je oba umělci s motorovou pilou, a vytvořili jedinečný hotelový zážitek, který je rozmarný a nezapomenutelný. Hotel nabízí řadu zařízení, včetně knihovny se psí tematikou a kontinentální snídaně, která se podává v psí misce. Pro milovníky psů je hotel Dog Bark Park Inn místem, které rozhodně musíte navštívit.

Kolarbyn Ecolodge – Švédsko

Kolarbyn Ecolodge ve Švédsku je hotel, který svým hostům nabízí možnost odpojit se od moderního světa a vrátit se zpět k přírodě. Hotel se skládá z 12 primitivních lesních chatek, které jsou postaveny výhradně z přírodních materiálů. Není zde elektřina, tekoucí voda ani internet, což z něj činí dokonalý rustikální odpočinek. Hosté si mohou vařit jídlo na otevřeném ohni, koupat se v nedalekém jezeře a užívat si klidu a pohody v lese. Kolarbyn Ecolodge je skvělou volbou pro každého, kdo chce uniknout shonu moderního života.

Magic Mountain Lodge – Chile

Magic Mountain Lodge v Chile je hotel, který je postaven uvnitř hory ve tvaru sopky. Hotel je porostlý vegetací a po jeho boku stéká vodopád, takže vypadá jako z pohádky. Pokoje jsou útulné a rustikální a hotel nabízí řadu aktivit včetně pěší turistiky a rybaření. Magic Mountain Lodge je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zažít něco opravdu jedinečného a mimo vyšlapané cesty.

Free Spirit Spheres – Kanada

Free Spirit Spheres v Kanadě je hotel, který nabízí hostům možnost ubytovat se v domku na stromě, který je zavěšený ve vzduchu. Sférické domky na stromech jsou vyrobeny ze dřeva a jsou spojeny s okolními stromy pomocí lan a kladek. Hosté si mohou vychutnávat zvuky lesa a zároveň se nechat jemně kolébat ke spánku ve svém útulném sférickém pokoji. Free Spirit Spheres jsou skvělou volbou pro každého, kdo miluje přírodu a chce zažít něco opravdu jedinečného.

The Boot – Nový Zéland

The Boot na Novém Zélandu je hotel, který má tvar obří boty. Hotel se nachází na fungující farmě a provozuje ho rodina, která vytvořila jedinečný a nepředvídatelný zážitek z ubytování. Pokoje jsou pohodlné a útulné a hosté se mohou věnovat aktivitám na farmě, jako je stříhání ovcí a jízda na koni. The Boot je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zažít něco jedinečného a zároveň okusit život na farmě.

Těchto deset hotelů patří mezi nejpodivnější a nejunikátnější hotely na světě. Ať už chcete spát v iglú, bydlet v domku na stromě nebo krmit žirafu z okna, tyto hotely nabízejí opravdu nezapomenutelné zážitky. Každý hotel má své kouzlo a osobitost a každý z nich nabízí něco jiného, aby byl váš pobyt jedinečný. Pokud tedy hledáte hotel, který se vymyká běžným zvyklostem, určitě se podívejte do jednoho z těchto deseti jedinečných hotelů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *