Rubriky
Pelmel

Maledivy info: kdy je nejlepší čas vyrazit?

Maledivy: kdy je nejlepší čas vyrazit?

Nejlepší čas na dovolenou na Maledivách je od listopadu do dubna. Klima je teplé a tropické, s průměrnými maximy 29 °C až 31 °C po celý rok a průměrnými minimy, která zřídka kdy klesnou pod 24 °C. Od ledna do dubna jsou nejsušší měsíce, s občasným deštěm a nízkou vlhkostí, což činí tuto sezónu sezónou hlavní, a to především v letoviscích a resortech. Teploty jsou na Maledivách stále vysoké od května do prosince, zde je ale déšť už pravděpodobnější a vyskytuje se i riziko bouřek. Nicméně i během tohoto období si skvěle užijete dlouhého slunečného dne.

Dovolená na Maledivách v lednu

Se spoustou slunce a tepla je leden vhodný měsíc na dovolenou na krásných býlích Maledivských plážích. Velikou výhodou je také skvělá viditelnost pro potápění a šnorchlování. Jelikož je leden nejžádanějším obdobím pro exotickou dovolenou doporučuje se rezervovat termín s předstihem.

Dovolená na Maledivách v únoru a březnu

Únor a březen jsou suché měsíce s vysokými teplotami, nízkou vlhkostí a skvělou viditelností pro potápění i šnorchlování. Stejně tak jako leden jsou tyto dva měsíce nejoblíbenější dobou pro dovolenou na Maledivách, a proto byste si měli svůj termín zarezervovat s velkým časovým předstihem.

Dovolená na Maledivách v dubnu

Dalším dobrým měsícem na cestování, se spoustou slunečního svitu a dobrou viditelností vody, je duben. Existuje zde však mírně zvýšené riziko deště, zejména ke konci měsíce.

Dovolená na Maledivách od května do září

Tyto měsíce jsou stále teplé s dlouhými obdobími slunečního svitu, déšť je zde pravděpodobnější a existuje i riziko bouřek. Kromě toho je v tomto období velice zvýšená přítomnost planktonu, to znamená, že viditelnost potápění je mírně snížena. Výše uvedené důvody hrají svou roli v cenách za hotely a resorty. Nejoblíbenějším měsícem z tohoto období je srpen.

Při návštěvě Malediv v těchto měsících se můžete účastnit různých akcí a oslav, jako je Den nezávislosti, který se slaví 26. července. Slaví se každý rok, a to stylově! Konají se různé slavnosti, včetně průvodů a představení.

Dovolená na Maledivách od října do listopadu

Stejně jako v předchozích měsících jsou i v tomto období poměrně vysoké teploty a dlouhá doba slunečního svitu vyváženy zvýšenou pravděpodobností deště a bouří. Říjen a listopad jsou skvělým časem na pozorování žraloků velrybích a mant obrovských, které se živí planktonem. V tomto ročním období existuje spousta skvělých cenových nabídek, které můžete využít.

Dovolená na Maledivách v prosinci

Prosinec je teplý měsíc s dlouhými hodinami slunečního svitu, ale i zde je zvýšená pravděpodobnost deště a bouří. Hotely obvykle udržují skvělé nabídky až těsně před vánočním vrcholem, takže pokud chcete tento ráj prozkoumat v zimě za dobrou cenu, zvolte proto začátek měsíce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *