Rubriky
Pelmel

Jak ušetřit peníze při rekonstrukci bytu

Pokud jste právě v procesu rekonstrukce svého bytu, určitě víte, že může být drahý a náročný.

Plánujte

Před začátkem rekonstrukce si stanovte rozpočet a držte se ho, vyhněte se nákupu nepotřebných věcí a investujte jen do toho, co skutečně potřebujete. Plánujte pečlivě a rozhodněte se o investicích s rozvahou. Tímto způsobem ušetříte mnoho peněz.

Brand není důležitý

Využijte alternativy levnějšího nákupu materiálů. Místo nákupu drahých značkových produktů, zkuste najít levnější alternativy, jako jsou nové nebo použité materiály, nebo slevy a výprodeje. Tyto volby vám umožní ušetřit peníze, aniž byste museli obětovat kvalitu a styl.

Starší nábytek

Zvažte použití stávajícího nábytku a dalšího vybavení. Místo nákupu nového nábytku a dalšího vybavení, zkuste zrenovovat své stávající kusy nebo je vyměnit s přáteli nebo rodinou. To vám ušetří spoustu peněz a zároveň zachováte svůj styl. Hledejte ve slevách, bazarech či výprodejích. Lze tak ušetřit tisíce.

Svépomocí

Zvažte možnost provedení některých prací samostatně. Pokud máte jakýkoliv dovednosti v oboru stavitelství nebo designu, zvažte provedení některých prací sami. To vám ušetří náklady na práci a dá vám kontrolu nad procesem rekonstrukce. Avšak, ujistěte se, že máte všechny potřebné nástroje a znalosti k provedení práce bezpečně a správně.

Co dotace?

Státní dotace, finanční pomoc na zateplení fasády, střechy, stropů či podlah, výměna oken a vchodových dveří. To vše přinese okamžité snížení spotřeby energií na vytápění

Přirozené světlo

Snažte se využít přirozeného světla. Místo instalace drahých světel, zvažte využití přirozeného světla v místnosti. Můžete toho dosáhnout tím, že budete mít větší okna, nebo že budete mít menší překážky, které brání proudění světla. Tímto způsobem ušetříte peníze na elektrické náklady a zároveň budete mít světlejší a vzdušnější prostor.

Závěrem

Rekonstrukce bytu nemusí být nutně finančně náročnou záležitostí, stačí jen vědět, jak na to.

Míst, kde se dá hledat tipy a doporučení, jak vylepšit své bydlení, je spousta. Skvělou inspiraci najdete v časopisech o bydlení. Dům a zahrada, Marianne Bydlení. Inspiraci najdete i na internetu: living.cz, homebydleni.cz. Nebo googlujte obrázky „přírodní kuchyň“ nebo „nová koupelna“. Hodně inspirace najdete také na prodejních portálech favi.cz, bonami.cz.

https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-promena-malometrazniho-bytu-v-domov-pro-mladou-studentku-40271325

https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-tipy-a-trendy-mlady-muz-ma-byt-zarizeny-v-brazilskem-stylu-a-s-pingpongovym-stolem-40266576

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *