Rubriky
Pelmel

Nové trendy v bydlení

5 nových trendů bydlení v roce 2018

1. Lagom

Lagom je slovo pocházející ze švédštiny, v překladu znamená skutečný životní styl založený na umírněnosti a vyhýbání se extravaganci. V architektuře se jedná se o interiéry s typickou severskou chutí, ve kterých není cílem překvapit, ale přivítat. Černobílé barvy a extrémní minimalismus jsou nahrazeny přírodními materiály, látkami a rostlinami. Lagom je dům, kde byl nalezen kompromis mezi příliš velkým a příliš malým. Je zde všechno na správném místě.

 

2. Japandi

Název tohoto nového trendu je jasný, je to právě spojení skandinávského stylu s japonským. Dvě geograficky vzdálené kultury, které mají spoustu společného, od minimalistické estetiky přes vnitřní spojení s přírodou. A nejen to. Japonský styl přináší japonskou estetiku nazvanou wabi-sabi, popisovanou jako „nedokonalá, nestálá a neúplná krása“. V interiéru se jedná o dekorace několika originálních produktů, ale užívá se i v řemeslné výrobě.

 

 

 

3. Šedivé stěny

Barevné stěny jsou stále častěji nahrazovány střídáni, převážně bílými a šedými. Ty poskytují hlubší význam a nechávají větší prostor pro představivost. Oblíbená skandinávská šedivá barva není chladná, jedná se o teplejší odstín s nádechem béžové barvy. Díky tomu je perfektní neutrální ozdobou vaší zdi. Můžete použít variaci barev s odstíny šedé s prvky zelené, modré až do zemité.

 

 

 

4. Benátské terrazzo

Benátské terrazzo nemá v českém jazyce ekvivalent, nazývá se jako teraco či teraso. Jde o historický materiál pocházející z Itálie, který je typicky používán jako povrchová úprava podlah. V roce 2018 patří mezi jeden z nejoblíbenějších dekorativních motivů, které se používají pro obklady stěn, podlahy a vybavení domácnosti.

 

 

 

5. Pohyblivý dům

V dnešní době může být váš domov pohyblivý. Je to reakcí na nomádský styl života. Je vhodný zejména pro profesionály, kteří pracují na cestách, neustále se u toho pohybují, a proto nemají trvalý domov. Digitální nomádství díky tomuto novému konceptu získává nový rozměr.

 

Pro kvalitní život chtějte kvalitní bydlení – Stavební firma z Brna Jiří Štrouf nabízí záruku 60 měsíců, garantujeme kvalitu za rozumnou cenu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *