Rubriky
Rady

Jak se zbavit bradavic bez návštěvy lékaře

Bradavice na nohách, na ruce, na nose. S touto nechtěnou ozdobou našeho těla se jistě většina z vás již setkala. Bradavice trápí lidskou populaci bez rozdílu věku či pohlaví. Jsou způsobeny papilomavirem a přenáší se přímým kontaktem nebo zprostředkovaně skrze např. sauny, bazény. Tělo se těchto nepříjemných útvarů dokáže zbavit samo, díky přirozené imunitě, ale ne vždy tomu tak je. My vám v našem článku poradíme, co vyzkoušet na odstranění bradavic, pokud z nějakého důvodu nehodláte navštívit doktora.

Babské rady

Již celá staletí se hovoří o zázračné síle česneku v boji proti bradavicím. Ano, přikládání plátků česneku na postižené místo často může pomoci, ale v některých případech je tato metoda zcela neúčinná. Někdy se doporučuje kombinace česneku a octa. Přikládejte tuto směs přímo na bradavici po dobu několika dnů a uvidíte, zda to mělo smysl. Bohužel, někdy je jediným výsledkem pouze obrovský zápach, který tato směs vytváří.

Často se osvědčilo i přikládání cibule či potírání šťávou z vlaštovičníku. Nebo můžete pořádně posílit svoji imunitu (jíst hodně ovoce, zeleniny, příp. doplňky stravy) a nechat vaše tělo, aby se s těmito vetřelci vypořádalo samo.

Vyzkoušejte Kolodium forte

Kolodium forte je běžně prodávaný lék, dostupný bez lékařského předpisu, používaný nejen pro léčbu bradavic. Účinnou složkou v boji proti bradavicím je kyselina salicylová, která je mimochodem obsažena i v již zmíněném vlaštovičníku. Kapalinou potřete (pomocí přiložené špachtle) postižené místo (dle jeho velikosti, obvykle 1 až 3 kapky 2x denně) a nechte důkladně zaschnout. Po zaschnutí kapalina vytvoří na pokožce bílý film, který nechte působit a odstraňte ho další den (popř. každý 4. nátěr) například pemzou. Výsledky budou vidět až po několika dnech, avšak maximální doba používání léku je 10 dní, poté byste měli udělat 3 dny pauzu. Průběžné odstraňování kůže s bílým filmem není podmínku (není to dokonce napsáno ani v návodu), ale z vlastní zkušenosti jej doporučujeme, jelikož se při dalším nanesení lék dostane lépe k bradavicím.

Léčbu bradavic byste neměli podceňovat a nejlépe kontaktujte vašeho lékaře. Na závěr vám přinášíme vlastní zkušenost s Kolodiem forte od našeho čtenáře: „Před dvěma lety se mi na obou patách vytvořila jedna bradavice. Zatímco na levé noze zmizela po pár měsících, na pravé noze se stále držela. Nevěnoval jsem ji však pozornost, jelikož mě nebolela a já si říkal, že brzy sama odpadne. To se však nestalo a po roce ignorování jsem se zděsil. Na pravé patě jsem kromě již zmíněné bradavice měl zhruba 40 dalších, menších bradavic. Jelikož jsem se bál návštěvy doktora a nemohl jsem si dovolit případnou pracovní neschopnost, začal jsme hledat na internetu. Česnek mi nepomohl, a tak jsem po roce a půl sáhl po Kolodiu forte. Aplikoval jsem Kolodium po dobu deseti dnů a po odstranění bílé vrstvy jsem nevěřil svým vlastním očím. Všechny bradavic úspěšně vymizely.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *