Rubriky
Pelmel

Nenávist vůči Rusku aneb Rusům vstup zakázán, ale za příplatek možná povolen?

Souvisí to s naší minulostí, souvisí to asi i s Putinem, ale my Češi Rusy rádi nemáme. Jenže to co se odehrálo v jedné pražské restauraci je otřesný zážitek i pro zapřísáhlé odpůrce tohoto národa.

Zaslechl jsem hádku mezi maminkou malé holčičky, která evidentně nebyla spokojena s oslavou narozenin své malé dcerky. Jak jsem z hádky pochopil, tak tito Rusové (mimochodem mluvíce velmi dobře česky, takže už tady zřejmě žijí hodně dlouho) měli  oslavu domluvenu předem a s vlastními dekoracemi. Přítomná manažerka restaurace o tom ale nic nevěděla a nechtěla to povolit, i když jí maminka oslavenkyně dokladovala explicitně smluvenou dekoratérku, respektive dekorace přes e-mail. V této restauraci vládne pravděpodobně anarchie, protože levá ruka neví co dělá pravá a domluvit termín oslavy byl také problém. Tři měsíce předem domluveno, pak zrušeno z důvodu svatby. Jednoduše se vykašlali na oslavu narozenin malé dívenky a daly přednost svatbě. Nejhorší na tom je, jak jsem pochopil, tak se to nedozvěděli s omluvou od zástupců restaurace, ale náhodně když volali pro upřesnění detailů oslavy. Museli tedy termín přesunout.

Už jen toto chování je dost na to, aby si restaurace ušila z ostudy kabát. Jenže ono to ještě gradovalo.

Nastalo licitování, kolik že by si za povolení vlastních dekorací řekli. Evidentně by se za pořádnou sumičku nechali přesvědčit k čemukoliv. Opravdu nechutné vydírání maminky, která chtěla oslavu narozenin své dcerky zachránit. Jak jsem pochopil, tak maminka chtěla dopředu vše sepsat, tedy mít nějakou smlouvu a zaplatit i zálohu, ale restaurace tvrdila, že to není potřeba. Neuvěřitelně hořké bylo, jak zástupkyně restaurace argumentovala, že vlastní dekorace si představují jako 3 balónky, a za to chtěla zaplatit? Úsměvné.

Pořád ještě není konec. Domluvený a zaplacený, ale nedodaný welcome drink, neschopnost zajistit společný stůl pro 15 lidí (proboha při oslavě přece chcete sedět spolu), ignorování a neusazení hostů po příchodu, dlouhé čekání na servírku… Já bych asi tak klidný jako Rusové být nedokázal a oslava by s notnou mírou pravděpodobnosti skončila inzultací.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *