Rubriky
Pelmel Rady

8 tipů na to, jak levně zútulnit byt

Máte nový, krásně vybavený byt, ale stále nevíte, jak jej zútulnit? Při vstupu do Vaší domácnosti je jistě velmi důležité cítit, že jste přišli domů. Vybavení domácnosti je záležitostí zejména vkusu každého z nás, ale ze čtyř bílých stěn příliš laskavé atmosféry nevycítíte. V dnešní době se dá pořídit velké množství dekorací, textilií, či nábytku za velmi rozumnou cenu. Pokud tedy řešíte to, jak co nejlevněji, ale přitom účinně, vybavit Váš byt, tak pevně věřím, že Vám tento článek pomůže a přinese dávku nové inspirace.

1) KVĚTINY

Ať už jsou živé, či umělé. Ve váze, nebo v květináči. Květiny jsou skvělý tip na to, jak zútulnit Vaši domácnost. Zelené barvy pokojových květin Vám mohou uklidnit mysl a navodit příjemnou atmosféru, ale také zmírňují dopady elektronegativních vibrací z elektronických přístrojů. Musíte ale počítat s tím, že je potřeba se o rostliny pečlivě starat, protože příjemnou energii nám přinesou pouze opečovávané rostliny. Pokud nejste příliš velkým pěstitelem, zaměřte se na rostliny, které nepotřebují velkou péči. V nehorším případě se uchylte k rostlinám umělým. 

Řezané květiny ve váze dodají bytu jemnost a eleganci. A ženy, nečekejte, než Vám květinu koupí někdy jiný! Nezapomínejte si dělat radost samy sobě, jen tak.

2) OBRAZY

Zaplněné stěny krásnými vzpomínkami, fotografiemi Vašich blízkých, či motivační citáty. Toto všechno jsou prvky, které ozdobí Vaši domácnost, budou Vám připomínat krásné momenty, ale také ji velmi zútulní. Využijte rámečky různých velikostí a barev, ale také můžete fotografie jen tak nalepit na zeď pomocí izolepy, či si jimi vyzdobit nástěnku. Fantazii se meze nekladou! Pokud si nevíte rady, jak fotografie vhodně umístit, vyhledejte inspiraci například na Pinterestu. 

3) SVĚTÝLKA A SVÍČKY

Teplé světlo svíček, či elektrických světýlek, skvěle doladí pohodovou atmosféru domova. Svíček můžete koupit nepřeberné množství, můžete vybírat různé velikosti, barvy, vůně, ale i značky. Světlo svíček a světýlek také může simulovat teplo rodinného krbu, v případě, že jej nevlastníte. Velkou výhodou voňavých vosků je také aroma, které skvěle dokreslí Vaši domácnost.

4) ZÁCLONY A ZÁVĚSY

Holá okna bez závěsů a záclon mohou působit velmi chladným a nezabydleným dojmem. Navíc jsou velmi nepraktická, jelikož Vám každý může přes okno nakouknout do bytu. Stačí tedy zajít do obchodu s textilem a vybrat obyčejnou záclonu, která velmi prospěje Vašemu domovu. Při výběru závěsu volte spíše zemité odstíny, jako například béžovou, či šedou. Samozřejmostí je také ochrana před nočním osvětlením, díky které můžete mít i kvalitnější a nerušený spánek.

5) DEKY A POLŠTÁŘE

Polštářků není nikdy dost! Položte je na postel, křesla, či na gauč. V obchodech můžete vybrat ze spousty vzorů, barev, velikostí i materiálu a není to drahá záležitost, která udělá spoustu parády. Deka zahřeje nejenom Vás, ale také Vaši domácnost. Velkým trendem jsou hrubě pletené deky, které jsou velmi stylové, ale bohužel si za ně připlatíte.

6) KOBEREČKY

Holé podlahy nemohou působit příliš útulným dojmem. Proto se podívejte po koberečcích, které nemusí zakrýt celou Vaši podlahu, ale stačí i obyčejné běhouny. Umístěte je třeba na okraj postele, či pod konferenční stolek. Velmi oblíbené jsou koberečky s vysokým chlupem, které jsou zároveň velmi stylové. 

7) KNIHY

Pokud jste vášnivým čtenářem, neschovávejte Vaše knihy po skříňkách, ale vystavte je na údiv světu! Vyskládejte je do polic, nebo na stolky. Srovnejte si je podle velikosti, či barev a uvidíte, jak krásný efekt to udělá. Vaše domácnost bude vypadat velmi útulně, ale také intelektuálně! 

8) POLICE

Police jsou skvělým prvkem, který zaplní Vaše prázdné zdiMůžete si je vyzdobit nepřebernými možnostmi dekorací, od různých ozdobných krabiček a košíků, přes rámečky s fotografiemi, až po květináčky s rostlinami. Mimo polic si můžete pořídit i různé regály, které jsou nejenom praktické, ale také dokážou zútulnit a zaplnit Váš domov. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *