Rubriky
Historie

Evoluce – pravda nebo fikce?

Vzpomínám si na 1. stupeň základní školy. Myslím, že se ten předmět jmenoval přírodopis (nebo přírodověda?) a pan učitel nám velmi zaujatě vyprávěl o evoluci. Vím, že jsem tehdy tím svým malinkým mozečkem nedokázal pochopit, jak se z ploutve může vytvořit třeba noha. Mozek mi trochu povyrostl, ale nechápu to pořád.

Měl Darwin pravdu?

Evoluce se dnes bere jako hotová věc. Nezpochybnitelné dogma. Co když ale Darwin uchopil pouze část pravdy? Mě jako laika velmi překvapuje, že se nenašly přechodové formy, ať už u člověka nebo u jiných druhů. Také datování stáří nerostů či lidských ostatků je velmi sporné. A to už nemluvě o složitosti nejen lidského organizmu. Kdo je zdravý si neuvědomuje, jak jeho složitý systém bezvadně funguje. Kdo ale zažil nějaké selhání, ví o čem mluvím. Mohlo třeba oko vznikat postupným vývojem? Nevím, nejsem odborník, ale zkusme si to připodobnit na počítači. Mohla by evoluce stvořit nejprve počítačovou skříň, pak základní desku se všemi sloty, konektory… Posléze by přišel na řadu mikroprocesor, napájecí zdroj, hard disk, zvuková karta, grafická karta a tak dále. Chápete co chci říci? Složitý organizmus podle mého (možná naivního) názoru nemůže fungovat samostaně, ale jen a pouze jako celek. Pokud jedna část systému nefunguje, pak nefunguje ani celek a tudíž nepřežije. Mohl třeba mikroprocesor žít vlastním životem, pak se spojit se základní deskou, pak opět nějakou náhodou přibyla do systému grafická karta atd? K čemu vám bude počítač bez mikroprocesu? K čemu vám bude počítač bez grafické karty? K čemu….

Ještě mě napadl jeden příměr. Když mi přes noc narostou na krku žábry, možnost dýchat pod vodou bude nesporně evoluční výhoda. Seženu ale někde samičku, které bych svoje „skvělé“ geny předal?

Je to začarovaný kruh

Věřím, že existuje něco nad námi, kolem nás, možná v nás. Když půjdete po poušti a najdete tam papírek s nějakou informací, asi si řeknete, že ji tam napsal nějaký jiný člověk. Otevřte buňku a přečtěte si informace v DNA. Kdo tyto informace do DNA vepsal?
Ale…
Pokud přistoupíme na to, že nás někdo stvořil, někdo dokonalý, všemocný, kdo pak stvořil tu dokonalou bytost? Jak vznikla?
Lidské šlápoty staré milion roků?
Největší vědecký podvod 20. století

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *