Rubriky
Historie

Varšava památky

Varšava každého turistu přivítá neopakovatelnou atmosférou. Hlavní město našich sousedů, téměř za humny se nám skrývá místo s bohatou a velmi bolestivou historií.

Město, které navštěvují nejen váleční veteráni, nýbrž i mladí studenti, kteří zrovinka válečnou historii probírají. Město, které nabízí mnoho k vidění. Město, které všechny bez rozdílů přivítá svou neopakovatelnou atmosférou. O Varšavě je známo, že povstala z popela a právě její síla všechny přitahuje jako magnet.

Atmosféru 2. světové války nejlépe nasajete právě ve Varšavě

Může to působit jako otřepaná fráze, ale zmínku o válečné historii Varšavy si ani zde neodpustíme. Zkrátka a dobře každý turista, který do Varšavy zamíří (ať už jen na skok nebo na delší dobu) by měl vědět, že byla za 2. světové války totálně zničena a přesto našla sílu, aby po válce vyrostla znovu – mnohem silnější. To zkrátka vědět musíte, protože teprve pak vás ve Varšavě osloví ona typická melancholická atmosféra, kterou město vítá všechny své návštěvníky. Ale teď už k věci, ve Varšavě je toho tolik k vidění. Kam zamířit?

Místa, která ve Varšavě musíte navštívit

Míst, která ve Varšavě musíte navštívit je hodně. Naštěstí pro ty, které často bolí nohy jich je většina v nevelké vzdálenosti, a proto se ke všem pamětihodnostem, parkům a budovám, které stojí za vidění dostanete včas, aniž byste museli cestovat křížem krážem. Varšava je živé město s bohatou dopravní infrastrukturou, a proto nemusíte být řidičem a nemusíte mít ani auto – všude se můžete dostat hromadnou dopravou. První vaše kroky by měly mířit do Starého města, které je kulturním dědictvím UNESCO. Je to historické centrum, kde o romantické kavárny, galerie a uličky není nouze. Ve Starém městě určitě navštivte Královský zámek nebo nejstarší kostel ve Varšavě – kostel sv. Martina. Byla by škoda ve Varšavě minout její nejvyšší budovu – palác kultury a vědy, z něj se na Varšavu podíváte z ptačí perspektivy. Dále zde můžete obdivovat citadelu z 19. století nebo nasát romantickou atmosféru u zbytků obranného opevnění Barbakan. Avšak ztrácet čas nebudete ani v případě, že se jen tak posadíte do jedné z kaváren a budete odpočívat, což ostatně můžete i v některém z překrásných parků Varšavy – park Łazienki vám pro relax nabídne to nejlepší.

Staré město
Park Łazienki

Ve Varšavě se nudit nebudete. Ať už budete obdivovat některou ze znovupostavených památek, budete se chtít něco dozvědět o poválečné historii Polska, zkrátka a dobře budete chtít strávit nenásilnou dovolenou a mít o zážitek navíc, je Varšava synonymem pro hezky strávený víkend.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *