Rubriky
PC

Deaktivace Windows Defenderu ve Windows 10

Defender je antivirový program z dílny Microsoftu. Je všeobecně známo, že není moc kvalitní, jenže všeobecné názory nejsou zpravidla úplně relevantní.

Já sám tento antivir používám a pokud respektujete základní bezpečnostní pravidla, tak by vám měl stačit. Ale nejsem expert na antiviry, takže rozhodnutí je na vás, níže pár odkazů, které vám možná pomohou v rozhodování:

Pokud se rozhodnete nainstalovat jiný antivirový program, sám instalátor by se měl postarat o deaktivaci. Pokud to neudělá, musíte deaktivaci udělat sami. Jak na to?

Ve spodní liště vidíte ikonu lupy, klikněte na ni a vepište Centrum zabezpečení…otevře se vám okno, kde ihned vidíte, jestli je Defender aktivní, jestli funguje firewall atd. Následně vyberete Ochrana pře viry a hrozbami…Nastavení ochrany před viry a hrozbami…zde antivir vypnete, viz obrázky.

Pokud chcete Defender  odinstalovat, tak mám pro vás špatnou zprávu, ve Windows 10 to nejde. Hledal jsem na různých fórech rady od specialistů a bez úspěchu. Zatím nikdo řešení nepublikoval a je pravděpodobné, že ani nepublikuje. Defender je součást Windows a dá se jen vypnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *