Rubriky
Rady

Tipy na praktické dárky (nejen vánoční)

Vánoce jsou pryč, ale narozeniny vašich blízkých se blíží? Stále přemýšlíte, co dát svým nejbližším? Zaměřte se na dárky, které budou praktické. Praktické dárky pro muže, praktické dárky pro ženy jsou lepší, i když jsou třeba dražší. Praktický dárek obdarovaný opravdu využije (na dně skříně či v šuplíku neskončí).

Jak najít ten správný dárek? Zamyslete se nad tím, co dotyčného zajímá, jaké má koníčky, jak tráví svůj volný čas. U mnoha dárků zjistíte, že jsou vhodné jak pro muže, tak i pro ženy.

Zde najdete pár tipů:

Zahrádkáři

Zahrádkáře jistě potěší pracovní rukavice a co je zahrádkář bez kvalitních nůžek? Nejen zahradníci začátečníci, ale i ostřílení profíci si rádi každý měsíc počtou v časopise zaměřeném na zahradnictví.

Milovníci společnosti

Ti, kteří rádi chodí do společnosti ocení novou kravatu nebo náušnice. Při výběru daného doplňku se zaměřte na již stávající šatník obdarovaného. Jaké barvy a vzory převažují. Pokud si ve výběru módního doplňku nejste jisti, vsaďte na permanentku do divadla či do kina. Zde určitě nešlápnete vedle.

Řidiči

Náruživé řidiče potěšíte například novými potahy do auta. Mnozí z nás také vědí, jak je nepříjemné, když odložíte sluneční brýle a v zatáčkách jezdí po palubní desce sem a tam. V takovém případě je na místě použít protiskluznou podložku. Řada řidičů využívá svůj telefon i jako GPS, proto není od věci pořídit držák na telefon. Jezdí-li obdarovaný často po dálnicích, velmi rád najde pod stromečkem i roční dálniční známku. Pokud budeme myslet na bezpečnost, je velmi dobrou volbou škola smyku. Dokonce existují i speciální kurzy pro ženy.

Sportovci

Chcete-li obdarovat sportovce, vsaďte na permanentku např. do fitness centra, na bazén, kurzy aerobiku, atd. Hlavně dle zájmu obdarovaného! Pokud si nejste jisti, pořiďte poukaz na masáže. Tím žádný sportovec nepohrdne.

Čtenáři

Čtenáře potěšíte dobrou knihou nebo čtečkou knih. Její výhodou je, že je lehká a vejde se do ní více knih.

Kuchaři

Ty, kteří rádi pobývají v kuchyni, potěší kvalitní nůž či pánev s nepřilnavým povrchem. Řada jídel vyžaduje netradiční suroviny. Pokud obdarovaný rád experimentuje, pořiďte například sadu olejů (ořechový, lněný, dýňový…). Dají se sehnat i ve velmi pěkných dárkových baleních.

Gurmáni

Je-li dotyčný skutečným gurmánem, vsaďte na kvalitní šunku, paštiku či netradiční těstoviny. Mnoho restaurací nabízí dárkové poukazy na gurmánské večery, které mohou být opravdovým požitkem.

Cestovatelé

Cestovatele a turisty nadchnete hodinkami s výškoměrem či GPS navigací. Pokud se dotyčný raději toulá podle mapy, jistě ho potěší dobrá mapa. Mnozí se toulají terénem několik dní v kuse. Pro tyto nadšence je na místě tričko z merino vlny. A co nejvíce zkazí výlet? Když začne pršet a nemáte kvalitní pláštěnku. Turistické pláštěnky mají na rozdíl od normálních pláštěnek i prostor pro batoh. Dobrou inspirací na výlety může být i geografický časopis, který obdarovaný najde každý měsíc ve své poštovní schránce.

Cyklisté

U cyklistů se zaměřte na jejich bezpečnost. Kvalitní světlo na kolo může zachránit život. Cyklistické rukavice předchází otlačeným dlaním a následně puchýřům. Každého cyklistu, jakmile dojede do cíle, zajímá, kolik ujel kilometrů. Tudíž takový tachometr také potěší.

Milovníci módy

Potrpí-li si obdarovaný na módu a krásu, bude mít jistě radost z šály nebo šátku. Opět se ale zamyslete nad tím, jakou barvu dotyčný rád nosí. Můžete obdarovat i parfémem, jen pozor na vkus! Ne každému voní stejné vůně jako vám. Ženy potěší i bytový textil, kvalitní řasenka nebo šampon.

Chovatelé

Je váš známý pejskař? Vodítko, obojek či kartáč pro jeho mazlíčka mu udělá radost stoprocentně. I taková pipeta nebo tabletka proti klíšťatům potěší. Koňáci uvítají hřbílko na koně, majitelé akvárií nepohrdnou filtrem do akvária a teraristu zas můžete obdarovat vyhřívaným kamenem.

Kutilové 

Máte-li doma kutila, potěšíte ho novými montérkami, či šroubovákem s výměnnými špičkami. Je-li to kutil tělem i duší, pořiďte rovnou kompletní kutilský kufřík. Jedná-li se o řezbáře, nešlápnete vedle, když pořídíte řezbářská dlátka. Existuje jich mnoho druhů.

Chataři

Češi jsou chatařský národ a s tím se snoubí houbaření. A co je houbař bez dobrého křiváku a košíku? Příjemná atmosféra v chatě nastane tehdy, je-li v chatě teplo. Proto brikety na topení jsou jistě dobrou volbou. Vydrží dlouho a mají velkou výhřevnost. Když nerostou houby a počasí nepřeje jiným pracím, není nad to si na chvíli sednout a pročíst chatařský časopis či noviny, které chodí pravidelně do schránky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *