Rubriky
Sport

Tak už i Švýcaři prý deptají český hokej. Opravdu?

A je to tady, po senzačním tažení Š​výcarů na leto​šním MS se hned vyrojily „odborné“ názory, jak že jsou na tom dobře, prý jsou lepší než my a už nám ujíždí i jejich vlak.

Já s tím nesouhlasím.

Kde všude jsme se švýcarským hokejem v konfrontaci?

Začnu jejich ligou, která podle mého názoru není lepší než ta naše, jen bohatší. Jak dopadla letošní LM, kde došlo k přímé konfrontaci​? Zug, který svou skupinu vyhrál, v 1 kole play off jasně vypadl s Kometou (a to víme, jakou prioritou pro Kometu liga mistrů byla).

ZSC Lions vypadli s Bílými Tygry.

Celkově švýcarské týmy měly horší výsledky než ty naše, ale liga mistrů není moc oblíbená (jak je na tom ve Švajcu nevím), pojďme se tedy povívat na repre.

​Jaké úspěchy vozí naše reprezentace netřeba zmiňovat.

Co Švýcaři:​

  • Vezmeme to od 2 místa v roce 2013, což byl mimořádný švýcarský úspěch.
  • V roce 2014 byli Švýcaři ve skupině 5, nedoslali se tedy ani do čtvrtfinále.
  • 2015 ve skupině čtvrtí, vypadli ve čtvrtfinále s USA.
  • 2016 !!!6 místo ve skupině!!! nedostali se tedy ani do čtvrtfinále.
  • 2017 druhé místo ve skupině, ve čtvrtfinále vypadli se Švédy.

 

Co tím chci říci? Že tzv. odborníci po úspěchu na letošním MS vynášejí Švýcary do nebes, ale​ co ti stejní odborníci psali v roce 2016 když Švýcaři byli až 6 ve skupině bez šance na čtvrtfinále? ​

​V NHL mají, dle mých informací, stále méně hráčů než my, cca 30 k 15. Ale možná mají lepší individuality, jejich hráči hrají v prvních dvou lajnách, někteří jsou dokonce kapitáni ve svým klubech, o tom se přít nechci​.

V budoucnu se Švýcaři třeba dostanou na úroveň Švédů či Finů, mně jen vytáčí, jak se český hokej po té sérii bez medailí neustále zadupává do země. Podle mne nejsme horší než Švýcaři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *