Rubriky
Pelmel

Mýty kolem autopůjčoven

Mezi lidmi panuje spousta mýtů a polopravd. Pokusím se přispět svou „troškou do mlýna“.

Mýtus první: ceny v autopůjčovnách jsou vysoké.

Jak kde. Cena by nikdy neměla být jediným kritériem při výběru. Je žádoucí zjistit co mi nabízí a dle toho se relevantně rozhodnout. Třeba auto půjčovna Praha nabízí kvalitní vozy už od 800Kč za den. V případě delšího pronájmu cena úměrně s časem klesá. Navíc dostanete vždy něco zdarma. Proto se vám vyplatí půjčit si auto od nich i v případě, když váš rozverný nezbeda stoná a je na terapii u automechanika.

Mýtus druhý: v případě krádeže nebo havárie půjčeného vozu mám problém.

Nemáte. Všechna auta v solidní autopůjčovně jsou pojištěna. Samozřejmostí musí být jak povinné ručení, tak i havarijní. Podmínky pojištění vám musí explicitně vysvětlit a telefonní číslo na pracovníka půjčovny, který v případě poruchy či havárie vše vyřeší či alespoň poradí, by také mělo být samozřejmé.

Mýtus třetí: půjčení auta trvá dlouho a to papírování…

Netrvá. Našel jsem na trhu firmy, které jsou schopny vůz předat do 60 minut kdekoliv v Praze a papírování, bez kterého to bohužel nejde, omezují na minimum. Přistavení i vyzvednutí vozidla po Praze je zdarma.

Mýtus čtvrtý: auta v půjčovnách jsou stará a ve špatném technickém stavu.

Nejsou. Stáří vozidel je maximálně 2-3 roky, vozy jsou pravidelně servisovány. Vozový park je průběžně doplňován novými auty. Automobily jsou čisté a voňavé.

Mýtus pátý: ceny nejsou konečné a za každou blbost se platí.

Myslím, že ne. Divoký kapitalizmus skončil (doufám) a toto si už žádná seriózní firma zabývající se pronájmy, nedovolí. Na stránkách autopůjčoven najdete on-line kalkulačky pro výpočet ceny. Vyberte si autíčko a službičku a to co si spočítáte na www stránkách je (musí být) skutečně konečná cena. Jedinou vyjímku tvoří DPH. Někde najdete ceny bez DPH, takže si nezapomeňte těch 20% přičíst. Zřetelně si nechte vysvětlit co máte zdarma(autosedačku, GPS…) a za co platíte. Nevybírejte jen dle ceny, ale také dle služeb co nabízí. Zapojte svůj šestý smysl. Jak na vás autopůjčovna a lidé v ní působí?

Mýtus šestý: půjčovna automobilů mi pronajme auto a tím to končí.

Nekončí. Portfolio služeb těchto společností se neustále rozšiřuje. Jsou schopni vás transferovat nejen na letiště, ale také po celém Česku a dokonce i po Evropě. Poskytují VIP taxi službu, zajistí vám svatební kolony, dokonce i stěhování a v neposlední řadě si můžete objednat i dovoz aut ze zahraničí (na míru, přesně dle vašich požadavků). Pokud si nevíte rady, poradí jaké auto je pro vás nejvhodnější.

Podnikání bez auta je nemyslitelné.

Podnikáte a nevíte jak to udělat při vypůjčení vozu v účetnictví? Již brzy na těchto stránkách vyjde článek, který vám v tom poradí.

1 komentář u „Mýty kolem autopůjčoven“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *