Rubriky
Auto

Automobily, ve kterých byste se měli alespoň jednou za život projet

Je pro vás automobil synonymem dopravního prostředku, který vás dostane do cíle, ale tím to končí?

Pak jste doposud nevyzkoušeli pořádné auto. Jakmile totiž usednete za volant některého z námi vybraných vozů, dozajista změníte názor.  Není náhodou, že opravdoví milovníci aut mají ke svým miláčkům silný vztah. Navíc vás může potkat spousta zábavy, na kterou hned tak nezapomenete.

1. Hummer H3

46371

Hummer se pro svou extrémní spotřebu a rozměry stal symbolem přepychu a anti-ekologické dopravy (spotřeba 18 l/100 km). Největší verze H1 byla odvozena z vojenského vozidla HMMWV. Následovala úspěšná varianta H2 a nyní H3. Jakmile se posadíte za volant tohoto obra, okolní svět bude najednou mnohem menší! Hummer H3 Alpha 5,3 s 6ti airbagy, plným pohonem kol (4×4) a automatickou převodovkou, patří ke skutečně bezpečnému terénnímu vozu nabízejícímu řidiči i pasažérům plně komfortní jízdu. Hummer H3 Alpha je prototypem amerického off-roadu čemuž odpovídá i vzhled – téměř kolmé čelní sklo, hranaté blatníky, maska chladiče i nízká boční okna, to vše jsou typické prvky tohoto vozu. Právě design je totiž největším prodejním artiklem tohoto terénního vozu. Interiér vozu vás mile překvapí. Kvalitně zpracované plasty, pohodlná kožená a vyhřívaná sedadla i bohatá výbava v podobě elektrického ovládání oken či MP3 a CD přehrávače. Hummer H3 Alpha 5,3 je dokonalý vůz pro město i náročný terén, kde se cítí jako ryba ve vodě. Je vhodný i pro méně zkušeného řidiče, který zde i v extrémních podmínkách získá pocit bezpečí a jistoty.

2. Porsche Cayenne

full
Pětisedadlový luxusní crossover z dílny Porsche, nese název Cayenne. Vyznačuje se velikostí, špičkovou výbavou a vidlicovým osmiválcem. Cayenne je robusní vozidlo, které vás překvapí skvělou ovladatelností a dynamikou jízdy. Jednoznačně jeden z nejlepších crossoverů všech dob! Ten, kdo usedne za volant Porsche není pouhým řidičem. Dochází ke sblížení vozu a řidiče. Vnitřní prostor vozu Cayenne je ušitý řidičům na míru. Všechno, co budete potřebovat, je blízko a snadno dosažitelné. Promyšlené, přizpůsobené vašim potřebám.

4194

 

3. Ford Mustang GT

Nadupaná karoserie a několik set koní pod kapotou. Ford Mustang je legendární sportovní auto. Jen málokterý sporťák má takové charisma jako právě divoký Mustang. Toužíte-li po opravdu stylovém svezení, neměli byste ho přehlížet. Není tak rychlý a dobře ovladatelný jako některé jiné sportovní auta, ale přesto vás dokonale strhne a dá vám zapomenout na každodenní rutinu. Díky dispozicím inspirovaným kokpitem tryskového letadla je prostor pro řidiče nového Mustangu pohodlný, skvěle vybavený a oživuje celý interiér vozu. Dokonalé řemeslné provedení a moderní styl jsou zosobněny kvalitami, jako jsou hliníkové prvky na palubní desce, kožená sedadla i polstrování a kovové detaily. S každým pohybem přepínací páčky, kdy máte intuitivní ovládání a displej po ruce, se budete moci soustředit pouze na dění na silnici a cestu před sebou.

BlobServer

 

4. Ferrari California

Na závěr jsme si nechali třešničku. Jaké to asi je, řídit italské žihadlo se stovkami koní pod kapotou? Ferrari je italská automobilová značka, která proslula především svými luxusními, sportovními vozy a účastí v automobilových závodech. Především v závodech Formule 1. Společnost založil bývalý automobilový závodník Enzo Ferrari, který vždy zastával názor, že objem ničím nenahradíš. V současné době je Ferrari součástí koncernu Fiat a sídlí v italském městě Maranello. Ferrari California zrychlí z 0 na 100 km/h za méně než 4 sekundy a na tachometru to „vytáhne“ až na 310 km/h. Na jízdních vlastnostech je znát, že inženýři strávili více než 1000 hodin ve větrném tunelu. California je nejlépe aerodynamické Ferrari všech dob.

California-T-Goodwood-000a7aec HSPackage2-bee85499
Spousta z vás kdo článek čtete si říká, že si takové auto nemůžete dovolit. Když si je nemůžete koupit, půjčte si je!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *